Între comedie și militanism. Seinfeld, boicotat din cauza poziționării în conflictul dintre Israel și Palestina /video

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube GQ
Sursa: captură Youtube GQ

Ceremonia de absolvire a Universității Duke din 2024 a fost marcată de un moment controversat, când zeci de studenți au părăsit duminică sala în semn de protest față de invitația comediantului Jerry Seinfeld ca speaker principal, potrivit Reuters.

Protestul a fost declanșat de opiniile lui Seinfeld legate de conflictul dintre Israel și Palestina. 

Comediantul, cu rădăcini evreiești, a susținut ferm reacția Israelului după atacul Hamas din octombrie 2023, când organizația teroristă a ucis 1.200 de persoane și a răpit alte 252. Operațiunile militare ulterioare ale Israelului au dus la moartea a peste 35.000 de palestinieni.

Deși unii absolvenți l-au aplaudat pe Seinfeld, alții au scandat "Palestina liberă" și au părăsit sala în timpul discursului său. Boicotul este cea mai recentă manifestare a tensiunilor crescânde pe campusurile universitare din SUA legate de conflictul israelo-palestinian.

Studenții cer ca universitățile să se dezică de companiile care profită de pe urma războiului și solicită amnistie pentru cei sancționați pentru participarea la proteste.

Reacții mixte la boicot

Reacțiile la boicotul studenților au fost mixte. Unii au susținut dreptul lor de a protesta, în timp ce alții au criticat dur gestul lor, considerându-l lipsit de respect față de Seinfeld și de ceilalți absolvenți.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel