Interziși la Oscar! Iată cine a mai fost pe „lista neagră” și de ce

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Interziși la Oscar! Iată cine a mai fost pe „lista neagră” și de ce / Captura Youtube
Interziși la Oscar! Iată cine a mai fost pe „lista neagră” și de ce / Captura Youtube

Will Smith a primit o interdicție de 10 ani de a participa la Gala Premiilor Oscar 2023, care a avut loc noaptea trecută, pentru că l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă în urmă cu un an. 

Episodul de anul trecut a făcut organizatorii să înființeze în premieră o „echipă de criză” pentru a gestiona posibile incidente. Dar Will Smith nu este singurul care a primit interdicție la Oscar, relatează Insider.

Cu toate acestea, după cum publicul va ști deja, fără îndoială, că va exista o absență notabilă în acest an, deoarece Will Smith a primit o interdicție de 10 ani ca urmare a comportamentului său "inacceptabil și dăunător" pe scenă anul trecut, când l-a pălmuit pe gazda Chris Rock.

Smith nu este singurul căruia i s-a interzis să participe la evenimente ale Academiei de Arte și Științe Cinematografice, cum ar fi Oscarurile, deoarece, înainte de a ajunge pe prima pagină a ziarelor, alți șase bărbați au primit, de asemenea, interdicții. 

Iată o listă completă a tuturor celor care au fost excluși sau au primit o interdicție din partea Academiei de Arte și Științe Cinematografice.

1. În 1993, Richard Gere a primit o interdicție de 20 de ani pentru că s-a abătut de la scenariu și a vorbit despre ocuparea Tibetului de către guvernul chinez în timp ce prezenta un premiu.

1. -imagine fara descriere- (richard_88188400.jpg)

Carmine Caridi a primit o interdicție pe viață în 2004 pentru că a distribuit ilegal copii VHS ale filmelor nominalizate, inclusiv "Something's Gotta Gotta Give" și "The Last Samurai".

2. -imagine fara descriere- (carmine_00140800.jpg)

La o lună după ce Bill Cosby a fost condamnat pentru agresiune sexuală în 2018, Academia a emis o interdicție permanentă împotriva sa.

3. -imagine fara descriere- (bill_09947900.jpg)

În același timp cu expulzarea lui Cosby, Academia a anunțat că îl va interzice și pe Roman Polanski pentru acuzații istorice de agresiune sexuală.

4. -imagine fara descriere- (roman_49943300.jpg)

Harvey Weinstein, care a fost cândva o figură proeminentă la Premiile Academiei, a fost expulzat atunci când mai multe acuzații de hărțuire sexuală și viol împotriva sa au devenit publice.

5. -imagine fara descriere- (ccc_49559800.jpg)

În 2022, Will Smith a devenit prima vedetă care a fost interzisă pentru acțiunile sale de pe scenă, pe care Academia le-a numit "inacceptabile și dăunătoare".

6. -imagine fara descriere- (will_13655300.jpg)

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel