Întârzierile şi costurile, marile provocări pentru producătorii britanici, în urma Brexitului

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de Anthony Beck, de la Pexels
Fotografie creată de Anthony Beck, de la Pexels

Întârzierile vamale, birocraţia şi costurile ridicate figurează printre principalele provocări cu care se vor confrunta producătorii britanici în 2022, din cauza Brexitului, conform unui sondaj derulat de MakeUK, un organism ce reprezintă 20.000 de firme naţionale, relatează agenţia EFE.

Din acest sondaj se observă, de asemenea, o creştere a optimismului în rândul companiilor de toate mărimile din ţară, însă acest optimism este subminat de efectele ulterioare pe care le are ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie Agerpres. 

Două treimi dintre liderii companiilor industriale, din 228 chestionaţi, au semnalat că Brexitul le-a afectat "moderat sau semnificativ" afacerile, la un an după terminarea perioadei de tranziţie.

Peste jumătate au avertizat că probabil vor suferi mai multe daune în 2022, din cauza întârzierilor la vamă determinate de controlul importurilor şi a schimbărilor privind etichetarea produselor.

Modificările legate de Brexit



Modificările legate de Brexit continuă să figureze printre cele mai mari preocupări cu care se vor confrunta liderii din domeniul industrial în acest an. Aceştia menţionează, printre îngrijorări, întârzierile vamale, costurile adiţionale rezultate din respectarea regimurilor de reglementare diferite din Marea Britanie şi Uniunea Europeană şi un acces redus la muncitori imigranţi.

MakeUK semnalează că este evident că "Brexitul şi pandemia globală de covid-19 au lăsat urme în mentalitatea multor afaceri, care sunt afectate de întârzierile continue şi problemele din lanţurile de aprovizionare".

Totuşi, în pofida acestor nelinişti provocate de Brexit şi varianta Omicron, MakeUK constată că trei sferturi dintre liderii companiilor participante la sondaj se aşteaptă la o îmbunătăţirea a condiţiilor în acest an. Concret, 73% dintre aceştia sunt de părere că se vor îmbunătăţi condiţiile din sector şi oportunităţile vor depăşi riscurile. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel