Instagram merge sub radar: Motivul pentru care nu anunță că a depășit 2 miliarde de utilizatori

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Angajații Meta au spus pentru CNBC că platforma de social media a ajuns la 2 miliarde de utilizatori activi pe Instagram.

Rețeaua de socializare ar fi atins această cifră cu aproximativ o săptămână înainte de schimbarea denumirii, din Facebook în Meta, în octombrie 2021.

Trebuie spus că Facebook se află într-o concurență acerbă cu rivalul TikTok, ale cărui cifre au ajuns la 1 miliard de utilizatori activi pe lună.

 

Peste 3 ani de când nu a mai publicat cifrele

 

Instagram nu a mai dezvăluit numărul de utilizatori activi din luna iunie 2018, iar CNBC pune acest lucru pe seama faptului că Meta este acuzat din mai multe direcții că are deja o influență prea mare asupra oamenilor.

În septembrie 2021, WSJ a publicat o investigație privind funcționarea algoritmilor Instagram și a altor proiecte Meta.

Mai multe documente, făcute publice de denunțătoarea și fosta angajată a Facebook, Frances Haugen, demonstrează că gigantul social media era la curent cu informațiile că platformele sale afectează grav psihicul utilizatorilor.

În urma publicării documentelor, senatorii americani au anunțat lansarea unei investigații privind impactul Instagram asupra psihicului adolescenților.

În octombrie, într-un raport pentru trimestrul al treilea, Facebook raporta 2,91 miliarde de utilizatori activi ai rețelei de socializare, însă ritmul de creștere este de doar 30%, mult mai mic decât cel înregistrat de Instagram, care și-a dublat numerele în aceeași perioadă de timp.

Uleiul de măsline, ”în pericol”. Încălzirea climei afectează culturile

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel