Injecțiile cu testosteron îmbunătățesc calitatea vieții și libidoul bărbaților cu diabet

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Un studiu clinic pe 65 de bărbați a constatat că injecțiile cu testosteron au îmbunătățit libidoul persoanelor cu diabet. Autorul principal al studiului a spus că rezultatele au fost primele care au arătat o îmbunătățire a testosteronului într-un studiu controlat randomizat. Barbatii cu diabet zaharat de tip 2 au un risc de doua ori mai mare de a avea un nivel scazut de testosteron in comparatie cu barbatii nediabetici.

Injecțiile cu testosteron au îmbunătățit viața sexuală și calitatea vieții la bărbații cu diabet de tip 2, a descoperit un mic studiu.

Cercetătorii au împărțit aleatoriu un grup de 65 de bărbați cu diabet zaharat de tip 2 într-un segment de control și un segment care a primit injecții cu testosteron. Bărbații au primit fie testosteron, fie o injecție placebo la fiecare 12 săptămâni timp de șase luni.

După șase luni, bărbații care au primit injecții cu testosteron au raportat îmbunătățiri ale calității vieții.

În următoarea fază a studiului, cercetătorii studiului au administrat tuturor celor 65 de participanți injecții cu testosteron timp de încă șase luni. Bărbații au raportat îmbunătățiri ale libidoului și ale bunăstării emoționale, precum și o sănătate fizică mai bună, la sfârșitul perioadei de studiu.

Dr. Preethi Mohan Rao, autorul principal al cercetării, a declarat că descoperirile au fost primele care au arătat o îmbunătățire semnificativă față de teoria înlocuirii testosteronului, într-un studiu controlat randomizat.

„Descoperirile sunt o veste binevenită pentru bărbații cu diabet și hipogonadism, deoarece aceștia au adesea o calitate proastă a vieții”, a declarat Rao, care și-a prezentat cercetările la reuniunea anuală a Societății Endocrine din Atlanta, sâmbătă, se arată într-un comunicat citat de Insider.

Diabetul de tip 2 apare atunci când organismul nu poate folosi în mod corespunzător insulina, care ajută organismul să transforme zahărul din alimente în energie.

Bărbații cu diabet zaharat de tip 2 sau care sunt supraponderali au un risc de două ori mai mare de a avea un nivel scăzut de testosteron în comparație cu bărbații care nu au diabet, ceea ce poate duce la scăderea apetitului sexual, potrivit Asociației Americane de Diabet.

Deși studiile arată că injecțiile cu testosteron pot crește libidoul și pot scădea masa de grăsime a corpului, efectele negative sunt că aceleași injecții pot crește riscul de cheaguri de sânge, pot agrava migrenele și pot crește riscul de accident vascular cerebral, a raportat anterior Insider.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel