Ingredientul surpriză care dă un plus de aromă cafelei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Noul trend care cucereşte lumea. De ce oamenii pun unt în cafea dimineaţa / Foto: Pexels.com
Noul trend care cucereşte lumea. De ce oamenii pun unt în cafea dimineaţa / Foto: Pexels.com

Secretul unei cafele dulci şi foarte aromate.

Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un motiv întemeiat pentru acest lucru. De ce se pune sare în cafea? Sarea conţine sodiu, care echilibrează gustul băuturii, reduce senzaţia de amărăciune şi îi sporeşte dulceaţa.

Sarea conferă cafelei un gust moale, catifelat şi plăcut. Unii preferă să bea cafeaua doar cu sare şi acest lucru li se pare complet normal, precum celor care beau cafeaua cu lapte sau zahăr. Unele reţete de preparare a cafelei includ sare de mare. În acest caz, se adaugă gheaţă şi abia apoi spuma cafelei este stropită cu sare. Uneori, cafeaua este servită cu apă sărată, care îi echilibrează şi îi potenţează aroma şi gustul. Dar adăugarea unui praf de sare la cafea nu înseamnă că băutura nu mai poate fi îndulcită cu zahăr. Deoarece sarea îi estompează gustul amar, cantitatea de zahăr adăugată va fi mai scăzută, potrivit Rador.

Consumul global de cafea va creşte cu 1% - 2% pe an până în 2030 (ICO)

Consumul global de cafea va creşte probabil cu 1% - 2% pe an până la finalul deceniului, conform directorului general al ICO (Organizaţia Internaţională a Cafelei), Vanusia Nogueira, care estimează că vor fi necesari în următorii opt ani mai mult de 25 de milioane de saci de 60 de kilograme, transmite Bloomberg.

"Suntem mai prudenţi acum cu previziunile pe termen scurt", a declarat Nogueira la o conferinţă care se desfăşoară la Hanoi, referindu-se la toate evenimentele cu care se confruntă omenirea, inclusiv inflaţia ridicată din Europa. Anterior, ICO estima în medie o creştere de 3,3% a consumului global de cafea, în următoarele patru - cinci decenii, iar Nogueira consideră că această prognoză este prea "optimistă".

Industria globală va ajunge la un echilibru în privinţa ofertei şi cererii de cafea în următorii doi - trei ani, faţă de actualul deficit, a declarat Nogueira într-un interviu acordat Bloomberg.

Oficialul a explicat că lumea are nevoie atât de boabe de cafea arabică cât şi robusta, dar cererea şi majorarea producţiei de cafea robusta vor fi mai ridicate.

Producătorii tradiţionali de cafea arabică încearcă să majoreze producţia de cafea robusta, în contextul avertismentelor privind încălzirea globală, iar cei care prăjesc boabele de cafea încearcă să adauge în amestecurile lor mai multă cafea robusta, care este mai ieftină. "Dacă ai cafea robusta de o calitate mai ridicată, consumatorii nu vor simţi o mare diferenţă în amestecuri", susţine oficialul ICO.

Multe pieţe caută o cafea robusta de calitate, apreciază Nogueira, adăugând că Vietnamul şi-a extins destul de mult producţia de cafea robusta de calitate ridicată.

Organizaţia Internaţională a Cafelei nu se aşteaptă ca poziţia de lider a Vietnamului de exportator de cafea robusta să fie afectată de majorarea de către Brazilia a producţiei de cafea robusta (conilon), deoarece producţia excedentară este folosită în industria de cafea solubilă a ţării din America de Sud, a declarat Nogueira. Brazilia este lider mondial la cafeaua solubilă.

Oficialul ICO susţine că statele producătoare de cafea trebuie să-şi majoreze consumul pe plan intern, pentru preţuri mai bune şi beneficii pentru economiile lor.

În următorii ani, consumul de cafea în Vietnam va urca cu 5% - 10%, de la nivelul actual de 300.000 tone, a afirmat Do Ha Nam, vicepreşedintele Organizaţiei Cafelei din ţara din sud-estul Asiei, transmite Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel