Ingredientul ieftin care te scapă de furnicile din casă

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ai bătăi de cap din cauza furnicilor pe care le tot zăreşti la pragurile casei sau printre plăcile de parchet? Iată cât de simplu şi de ieftin e să scapi definitiv de această problemă!

Nu doar gândacii şi ţânţarii sunt musafiri nepoftiţi în casele noastre, ci şi furnicile. Desigur, există soluţii în magazine care promit că îţi rezolvă problema, dar de ce să dai o grămadă de bani pe sprayuri şi soluţii repelente când ai, chiar sub ochii tăi, tot ce îţi trebuie pentru a le ţine la distanţă. E suficient să deschizi dulapul unde ţii oţetul şi... voila! E ieftin, e eficient şi nu e toxic, un aspect foarte important dacă ai animale de companie.

Oţetul alb alungă furnicile

Un leac la-ndemână cu care alungi insectele din casă este oţetul alb. Furnicile urăsc mirosul puternic de oțet alb. În plus, acest produs le afectează și comportamentul. Aceste insecte comunică între ele folosind urme de miros de feromoni. Furnicile iau urmele parfumate pe care alte furnici le lasă în urmă pentru a găsi hrană. Mirosul iritant de oțet alb perturbă percepția acestor feromoni.

Oţetul alb acţionează ca o barieră şi acoperă urmele furnicilor.

Cum foloseşti oţetul ca repelent

Ai nevoie de:

- Apă

- Oţet alb

- Ulei esenţial (de mentă, portocale sau lămâie)

- Recipient pulverizator

Pasul 1: Identifică sursa de infestare

Află care este locul prin care furnicile au pătruns în casa ta.

Pasul 2: Amestecă oţetul alb cu apă. Pune în recipientul cu pulverizator, în părți egale, apă și oțet alb.

Pasul 3: Adaugă uleiuri esențiale. Pune câteva picături de ulei esențial în amestecul din flaconul cu pulverizator și agită bine soluția!

Pasul 4: Pulverizează soluţia obţinută în locurile de intrare ale furnicilor, apoi pe plinte, uşi şi în locurile în care ai văzut că acestea umblă.

Pasul 5: Lasă să acţioneze cam o oră soluţia cu oţet, pentru a-şi face efectul. După câteva ore, furnicile vor fi neutralizate. Cu ajutorul unui șervețel, șterge zonele în care sunt furnici și aruncă-l!

Pasul 6: aplică de câteva ori pe săptămână amestecul cu oţet alb în casă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel