Informaticianul cu cinci microcipuri implantate: Face plăți cu o atingere

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Informaticianul cu cinci microcipuri implantate: Face plăți cu o atingere/ Freepik
Informaticianul cu cinci microcipuri implantate: Face plăți cu o atingere/ Freepik

La doar 35 de ani, Mattia Coffetti adoptă poziţia transumanismului, un curent cultural inițiat în anii 1950 de către geneticianul britanic Julian Huxley. Concret, el susține aplicarea cunoștințelor științifice și tehnologice în scopul îmbunătățirii capacităților fizice și cognitive ale corpului uman.

În anul 2019, Coffetti a făcut primul pas către transumanism prin implantarea unui dispozitiv subcutanat - un cip NFC - utilizat pentru a deschide uși. Ulterior, a optat pentru un al doilea cip implantat, care îi permite autentificarea detaliilor bancare.

Celelalte două dispozitive au mai mult o funcție estetică decât practică: al treilea microcip reprezintă un magnet care atrage metale și facilitează capturarea șuruburilor, evitând pierderea acestora în timpul lucrului. Al patrulea dispozitiv constă într-un LED care se aprinde atunci când este apropiat de o sursă electrică.

Pe cel mai recent microcip, pe care Coffetti l-a implantat, bărbatul îl utilizează pentru a efectua plăți. Pentru a funcționa, acesta este activat printr-o aplicație dedicată pe smartphone.

Prețurile acestor dispozitive variază în funcție de funcționalitatea lor.

"În general costă de la 80 la 100 de euro, însă cel pentru schimbul de date şi deschiderea uşilor a fost în jur de 150 de euro. Pe ultimul pe care l-am implantat - pentru a face plăţi ca şi cum ar fi un card de credit - l-am plătit 200 de euro", arată Rador.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel