Inevitabilul s-a produs: Regele Charles l-a dat afară pe Andrew

Matei Ion |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Regele Charles al III-lea / Foto: Number 10 / Flickr
Regele Charles al III-lea / Foto: Number 10 / Flickr

Fosta regină a Marii Britanii, ani de zile, a închis ochii la ”matrapazlâcurile” prințului Andrew, acum în vârstă de 62 de ani.

Însă după ce Charles a devenit rege, Andrew nu se mai poate bucura de astfel de privilegii.

Charles îl dă afară pe Andrew!

Potrivit unor informații obținute de publicația britanică Sun și confrirmate de o sursă a Bild, prințul Andrew nu mai are propriul său apartament în Palatul Buckingham, un lucru de neconcepul pe vremea în care domnea regina Elisabeta.

Deși regina i-a retras fiului său preferat patronajul regal și titlurile militare în 2022, în mare parte nu au existat consecințe majore. Și asta în ciuda scandalului de abuz, inclusiv un proces civil și implicarea prințului Andrew în abuzurile sexuale ale lui Jeffrey Epstein.

Însă, în pofida acestor scandaluri și a faptului cp Andrew a fost decăzut din mai multe poziții pe care le ocupa în familie, i s-a permis să continue să locuiască în Palatul Buckingham, în fapt reședința coroanei britanice. 

Presa britanică mai spune că eliminarea lui Andrew a fost făcută cu ocazia unor renovări care au loc la Palatul Bukingham. Printre lucrurile care erau depozitate în palatul regal se număra și celebra colecție de plușuri a lui Andrew.

Charles a trebuit să aștepte zeci de ani pentru a putea decide el însuși asupra palatului. Fidel devizei "e timpul să lăsăm adulții să se implice", se pare că a înlăturat toate plușurile. Se spune și că Andrew și-a părăsit biroul din palat în decembrie.

De la moartea reginei, în septembrie 2022, soarta poziției lui Andrew în familie atârna de un fir de ață. Cu toate acestea, o persoană din interior a declarat la vremea respectivă pentru The Sun că "ar părea insensibil" să-l expulzeze pe Andrew din palat atât de curând după decesul mamei sale.

"Expulzarea nu surprinde pe nimeni aici", a declarat o sursă din interiorul palatului pentru publicația germană BILD. "Este un secret deschis că Charles și Andrew nu se plac unul pe celălalt".

Desigur, nimeni nu trebuie să îi plângă de milă lui Andrew, acesta de fapt oficial locuiește la Castelul Windsor, pe așa-numita proprietate Royal Lodge, împreună cu fosta sa soție Sarah Ferguson, care acum este în vârstă de 63 de ani.

Dar, atunci când vizitează Londra, Andrew nu va mai putea rămâne peste noapte la palat. Încă nu este clar unde va merge. O posibilă alternativă ar fi Palatul St. James, care se află în apropiere. Fosta lui soție Fergie și-a luat și ea măsuri de precauție și  și-a cumpărat o nouă casă în cartierul Mayfair, de asemenea nu departe de Palatul Buckingham, casă pentru care a scos din buzunar cinci milioane de lire sterline.

"Cred că regele este de asemenea preocupat să evite orice alt prejudiciu pe care Andrew l-ar putea aduce monarhiei", a mai spus sursa de la palat iar prin acest gest semnalul este clar, el se diferențiază de fratele său.

Presa britanică amintește de mai multe incidente care au pus casa regală în situații delicate. În urmă cu 20 de ani, Andrew a invitat, printre multe alte tinere, la palat și pe modelul Caprice Bourrett și pe care prințul ar fi așezat-o chiar pe tronul mamei sale. Apoi, câțiva ani mai târziu, Ghislaine Maxwell care procura fete minore pentru Jeffrey Epstein, a fost și aceasta invitată de Andrew la palat iar presa a reușit să pună mâna pe o fotografie în care femeia stătea așezată pe tronul reginei Elisabeta împreună cu actorul american Kevin Spacey.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel