India îşi propune să trimită un astronaut pe Lună până în 2040

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
India îşi propune să trimită un astronaut pe Lună până în 2040/Freepik
India îşi propune să trimită un astronaut pe Lună până în 2040/Freepik

Guvernul din New Delhi a dezvăluit marţi planurile Indiei de a trimite un astronaut pe Lună până în anul 2040, cu instrucţiuni clare de la prim-ministrul Narendra Modi privind dezvoltarea unei staţii spaţiale indiene până în 2035.

Aceste măsuri survin după ce India a demonstrat ambiţii spaţiale semnificative, devenind prima ţară din lume care a reuşit să plaseze cu succes o sondă în regiunea neexplorată de lângă polul sudic al Lunii în august 2023. Acest succes a avut loc doar câteva zile după ce o misiune similară a Rusiei a eşuat, iar India a devenit a patra ţară din lume care a reuşit o asolizare controlată pe Lună.

În urma acestor realizări, India a lansat o rachetă destinată studierii Soarelui şi va efectua un test în cadrul programului său de misiuni spaţiale cu echipaj uman în această săptămână.

Conform comunicatului Guvernului de la New Delhi, prim-ministrul a solicitat India să-şi stabilească obiective ambiţioase, cum ar fi construirea 'Bharatiya Antariksha Station' ('Staţia Spaţială Indiană') până în 2035 şi trimiterea primului astronaut indian pe Lună până în 2040. Departamentul Spaţial urmează să elaboreze o strategie detaliată pentru explorarea Lunii, pentru a transforma această viziune în realitate.

De asemenea, prim-ministrul Narendra Modi a încurajat cercetătorii indieni să dezvolte misiuni spaţiale către planetele Venus şi Marte.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel