Încoronare Charles: Prinţii Harry şi Andrew au fost invitaţi, dar ţinuţi la distanţă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Prinţul Harry
Prinţul Harry

Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea aflat în dezacord cu familia regală, şi Andrew, fratele regelui deja privat de angajament public, nu vor avea niciun rol oficial la încoronare, a confirmat sâmbătă Palatul Buckingham, transmite AFP.

Ducele de Sussex (Harry) şi Ducele de York (Andrew) nu mai sunt membri activi ai familiei regale, primul după plecarea sa voluntară în Statele Unite cu soţia sa Meghan în 2020, în timp ce al doilea a căzut în dizgraţie după acuzaţii de agresiune sexuală.

Deşi au făcut parte din cortegiul funerar care a însoţit sicriului reginei Elisabeta a II-a la Westminster Abbey după moartea acesteia în septembrie, de această dată Harry şi Andrew nu vor merge în spatele cuplului regal în cortegiul care îi va duce înapoi la Palatul Buckingham după ceremonie.

De asemenea, este puţin probabil să apară în balcon pentru salutul regal tradiţional, deşi palatul nu a dezvăluit cine va fi în preajma cuplului Charles şi Camilla cu această ocazie.

Dar chiar şi fără un rol oficial, Harry va atrage fără îndoială toate privirile. Locul său din Westminster Abbey va spune multe despre starea relaţiei cu tatăl său şi poate chiar şi cu fratele său mai mare William, moştenitorul tronului pe care nu l-a cruţat în memoriile sale, publicate în ianuarie.

William, în calitate de moştenitor al tronului, va trebui să îngenuncheze şi să jure credinţă monarhului în timpul ceremoniei.

Meghan, soţia lui Harry şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet, au rămas în California, unde Harry urmează să li se alăture imediat după încoronare pentru a sărbători cea de-a patra aniversare a lui Archie.

Andrew s-a obişnuit deja să păstreze un profil scăzut, fiind exclus de la orice apariţie publică oficială şi privat de titlurile sale militare la începutul anului 2022, după acuzaţii de agresare sexuală a unei tinere de 17 ani, caz pe care l-a soluţionat printr-un acord financiar. Prezenţa sa la scurt timp la braţul reginei, pe care a însoţit-o la Westminster Abbey pentru o slujbă în onoarea tatălui său, prinţul Philip, decedat în 2021, a stârnit critici. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel