Incident grav în UK: Un bărbat a fost arestat după ce a pătruns ilegal în Parlament

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 01 dec 2021, 23:19 | Categorie: Social

Poliţia britanică a arestat miercuri un bărbat suspectat că a pătruns în incinta Parlamentului de la Londra, o alertă de securitate care intervine într-un context delicat în Regatul Unit.

"Un bărbat a fost arestat şi plasat în arest la Carriage Gate, fiind suspectat de intruziune într-un sit protejat", a anunţat poliţia din Londra într-un comunicat, subliniind că faptele nu sunt considerate de natură "teroristă".

Acest incident survine după două atacuri considerate teroriste de poliţie: explozia la jumătatea lui noiembrie a unui taxi la Liverpool, în care atacatorul a murit, şi uciderea deputatului David Amess, înjunghiat mortal în octombrie în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din circumscripţie.

Atentatul din 2017, produs în același loc

Citește și: Polițistul care a cerut superiorilor un PORC de Crăciun în baza ”Ordonanței Lăcomiei”. Bode: am decis să-i zbor pe câțiva

Nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat la "grav" după atacul de la Liverpool, al patrulea din cinci.

Incidentul produs miercuri s-a derulat în acelaşi loc unde, în 2017, un poliţist a fost înjunghiat mortal de un britanic de 52 de ani convertit la islam şi cunoscut poliţiei, care tocmai lovise pietoni cu maşina pe podul Westminster.

În total, cinci persoane au murit în acest atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), notează AFP, citată de Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite