Au ajuns la fundul sacului? Rușii nu mai sunt cei mai numeroși turiști din Turcia

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Antalya, pexels/Vildan Akıncı
Foto: Antalya, pexels/Vildan Akıncı

Numărul turiștilor din Rusia a fost depășit de cei germani. 

Renumita stațiune turcă Antalya a primit peste un milion de turiști germani până acum în acest an, potrivit lui Recep Yavuz, șeful Grupului de lucru pentru turism al Consiliului Local al orașului Antalya.

"În primele şase luni ale acestui an, 955.000 de turişti germani au vizitat Antalya.

În prima săptămână a lunii iulie, numărul turiştilor germani a depăşit 1 milion", a scris Yavuz pe blogul său personal.

Vestea înseamnă că, pentru prima dată în cinci ani, sosirile de turiști germani le-au depășit pe cele ale rușilor, care obișnuiau să constituie cea mai mare parte a vizitatorilor străini din Turcia.

Peste 3 milioane de turişti germani sunt aşteptaţi să viziteze Riviera Turciei în acest an, a adăugat el.

Yavuz a scris că „nici creșterea cazurilor de covid-19 din ultimele zile, nici creșterea prețurilor din cauza războiului Rusia-Ucraina nu îi pot împiedica pe germani să călătorească”.

„Sosirile în scop turistic ale persoanelor din Germania, care au început în aprilie, au continuat să crească odată cu vacanța de vară a unor state la sfârșitul lunii iunie”, a spus el.

Explicând că, în timp ce o treime dintre germani pleacă în vacanță în propria țară, la fel de mulți vizitează țări mediteraneene, „Turcia, Spania, Grecia și Italia fiind țările cele mai vizate”, arată oficialul.

„Familiile cu copii preferă Turcia, în timp ce tinerii preferă Spania. Pe lângă Antalya, Marea Egee și Istanbul sunt regiunile cele mai căutate de germani. În special, Antalya joacă un rol important în alegerea germanilor, cu opțiunile sale hoteliere foarte diferite și sistemul all-inclusive.”

Yavuz a menționat că se așteaptă ca sosirile de turiști germani să depășească 1,5 milioane doar în august, septembrie, octombrie și noiembrie și că acest număr va ajunge la un total de 3 milioane spre sfârșitul anului.

Familiile cu copii preferă perioada iulie-august, a spus Yavuz, în timp ce persoanele de vârstă mijlocie și pensionari preferă lunile septembrie, octombrie și noiembrie pentru a călători.

„Dacă nu există o situație extraordinară în ceea ce privește pandemia, vom vedea oaspeți germani în Antalya până la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an. Turismul din Antalya va avea 3 milioane în 2022 pentru prima dată după 2015, când a găzduit cel mai mare număr de turişti germani din istoria sa, cu 2,9 milioane de turişti”, a spus el.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel