Incendii de vegetaţie în SUA. Sezonul incendiilor a început cu o LUNĂ mai devreme

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 13 mai, 09:40 | Categorie: Social
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Incendiile de vegetaţie izbucnite la jumătatea lunii aprilie în New Mexico se îndreptau joi către staţiuni montane din nordul statului american şi au distrus o proprietate în valoare de câteva milioane de dolari din sudul Californiei, relatează Reuters.

Locuitorii a aproximativ 900 de case din zona de coastă a Californiei erau în curs de evacuare, iar un pompier a fost rănit când un incendiu de vegetaţie a ars miercuri circa 81 de hectare de teren în Laguna Niguel, au declarat oficiali din Orange County.

În New Mexico, mai mult de 300 de case şi alte clădiri au fost distruse după izbucnirea incendiilor de vegetaţie luna trecută. Pe măsură ce vânturile s-au intensificat joi, pompierii au instalat aspersoare pentru a salva fermele şi casele situate la circa 24 de km sud de staţiunea de ski Angel Fire.

Incendiul, pe cale să devină cel mai mare din istoria New Mexico, a distrus peste 105.141 de hectare sau aproximativ două treimi din suprafaţa Greater London. Incendiul este ţinut sub control în proporţie de 29%.

Sezonul incendiilor din regiune debutează în mod normal în mai sau iunie, însă anul acesta a început periculos de devreme, după cum a declarat meteorologul CNN Monica Garrett.

În luna aprilie, New Mexico a înregistrat o activitate a incendiilor echivalentă cu cea dintr-un an întreg, a spus ea, evidenţiind condiţiile favorabile izbucnirii incendiilor şi mega-seceta în curs, care privează solul de umiditate.

Incendiile de vegetaţie au devenit o ameninţare pe tot parcursul anului în vestul SUA, afectat de secetă, acestea răspândindu-se mai rapid şi cu o intensitate mai mare ca oricând pe fondul schimbărilor climatice, conform unei relatări ABC News care citează oameni de ştiinţă şi experţi în incendii.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite