Încălzirea locuinţei este o problema mai mare pentru bulgari, greci sau italieni decât pentru români

radiodcnews Team | Dată: 05 noi 2021, 09:44 | Categorie: Social
Încălzirea locuinţei este o problema mai mare pentru bulgari, greci sau italieni decât pentru români / Foto Pexels
Încălzirea locuinţei este o problema mai mare pentru bulgari, greci sau italieni decât pentru români / Foto Pexels

8,2% dintre locuitorii Uniunii Europene nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa.

Un sondaj efectuat la nivelul Uniunii Europene în anul 2020 a concluzionat că 8,2% dintre locuitorii Uniunii Europene nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, procent în creştere faţă de nivelul de 7% din 2018, arată datele publicate joi de Eurostat.

Creşterea din 2020 vine însă după mai mulţi ani de scădere constantă a ponderii celor care susţin că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, pondere care a atins un vârf de 11% în anul 2012.

În Bulgaria, 27% dintre locuitori au declarat că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa

În rândul statelor membre, situaţia variază foarte mult, în condiţiile în care, în Bulgaria, 27% dintre locuitori au declarat că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, în timp ce în Austria, Finlanda, Cehia şi Ţările de Jos doar aproximativ 2% dintre respondenţi au susţinut acelaşi lucru.

Citește și: Metode prin care putem reduce facturile la electricitate și gaze

Procentul din România

În România, 10% dintre locuitori au declarat că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, un procent mai mic decât în Italia (11,1%), Portugalia şi Grecia (ambele cu 17%) sau Cipru (21%). Aproape de România este Germania, unde 9% dintre locuitori au declarat că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa.

La fel ca şi în UE, în România procentul celor care declară că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa a crescut în 2020 comparativ cu 2018, dar a scăzut constant în ultimii ani, de la 33,3% în anul 2007 până la 11,3% în anul 2017, pentru a ajunge la 9,6% în 2018. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite