Încălzirea în pardoseală. De ce este o alegere potrivită pentru casa ta

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Chiar dacă suntem în plină vară, ştim că peste două-trei luni vom căuta cât mai multe mijloace să ne încălzim. Iată cum încălzirea în pardoseală îţi poate aduce un plus de confort în casa ta. Aşa c ai face bine să începi de pe acum să-ţi pregăteşti casa pentru sezonul rece.

Construirea unei case este un proiect îndelungat, care trebuie tratat cu multă seriozitate și implicare. Pentru că este o investiție foarte mare și de lungă durată, este important să te informezi din timp în legătură cu tot ce presupune aceast proiect și să discuți cu specialiști în domeniu, ca să te asiguri că vei face cele mai bune alegeri. Sistemul de încălzire al casei este una dintre alegerile importante de făcut, trebuie să fie eficient din punct de vedere al consumului de energie, să ofere o incălzire adecvată întregii suprafețe și bineînțeles, să se încadreze în bugetul alocat, scrie click.

În ultimii ani, încălzirea în pardoseală a început să fie opțiunea cea mai agreată de către cei care iși doresc sa iși construiască o casă. Este o opțiune ce prezintă numeroase avantaje și beneficii, însă presupune niște costuri destul de mari și o instalare cu un grad de dificultate crescut.

Cum funcționează

În funcție de principiul de funcționare, se disting două tipuri: încălzire electrică și încălzire prin agent termic. Încălzirea electrică presupune instalarea în podea a unor cabluri încălzitoare care au proprietatea de a transforma curentul electric care trece prin ele, în căldură, ce este apoi transferată către suprafața pardoselii. Încălzirea prin agent termic reprezintă practic încălzirea cu apă, ce se realizează cu ajutorul unor țevi de polietilenă instalate în pardoseală, ce preiau apă fierbinte de la sistemul de încălzire centrală. Țeava de polietilenă reticulată este alegerea ideală pentru acest tip de încălzire, având proprietatea de a rezista la temperaturi ridicate, fiind rezistentă la coroziune și fiind foarte flexibilă și usor de utilizat. Având numeroase utilizări și proprietăți, țeava de polietilenă poate fi folosită și în sisteme gospodărești pentru transportul apei reci potabile, iar pe site-ul celor de la Shop-einstal.ro găsiți o gamă variată de dimensiuni, la prețuri accesibile.

Avantaje

Confortul oferit - confortul termic oferit de încălzirea prin pardoseală este net superior, aceasta producând o căldură radiantă la nivelul podelei și asigurând o încălzire uniformă a camerei, comparativ cu clasicele calorifere, ce încălzesc doar aerul din proximitate.Mai mult spațiu liber - pentru că țevile vor fi montate sub pardoseală, îți va rămâne mai mult spațiu liber pentru amenajat și decorat. Însă trebuie să ai în vedere unde vor fi amplasate corpurile de mobilă, pentru că acestea vor bloca căldura și vor duce la supraîncălzirea instalației.Sistem mai economic - s-a dovedit faptul ca sistemul de încălzire prin pardoseală este cu până la 25-30% mai eficient, căldura ridicându-se uniform de la nivelul podelei, oferind astfel un confort sporit. Calitatea aerului îmbunătățită - datorită faptului că mișcarea aerului în încăpere este mult mai redusă, iar praful nu mai circula atât de mult.Simplu de utilizat - odată ce se termină instalarea, sistemul nu mai are nevoie de nicio întreținere și oferă garanție de funcționare pe o perioadă îndelungată, iar cu ajutorul termostatului de cameră poți menține o temperatură constantă în toată casa.

În concluzie, sistemul de încălzire prin pardoseală este o opțiune de luat în calcul atunci când te gândești la construcția unei case. Deși costurile instalării unui astfel de sistem pot părea mari comparativ cu clasicele radiatoare, cu siguranță vei găsi opțiuni de sisteme care să se încadreze bugetului alocat și care, pe termen lung, te vor ajuta să economisești și să ai un confort sporit în propria casă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel