Încălzire. Primăriile mai au o fereastră de 2 ani ca să modernizeze, pe bani puțini, sistemele de termoficare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Infrastructura Bucureștiului. Foto: Primăria Capitalei, facebook
Infrastructura Bucureștiului. Foto: Primăria Capitalei, facebook

Premierul Ciucă a anunțat că ajutoarele pentru producția de energie termică din surse regenerabile vor fi acordate încă 2 ani.

 Acordarea de ajutoare pentru producția de energie termică din surse regenerabile va fi prelungită cu 2 ani, potrivit pemierului Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că aceasta este una dintre măsurile prin care Guvenul va continua să susțină investițiile destinate producției și distribuției energiei temice în sistem centralizat din surse regeneabile, precum biomasă, biogaz, energie geotermală.

„Prelungim cu doi ani acodarea de ajutor de stat pentru astfel de proiecte din programul operațional infrastructură mare. Bugetul total al schemei de ajutor de stat este 150 de milioane de euro”, a anunțat premierul la începutul ședinței de Guven.

Citește și: O nouă criză amenință industria auto. Analiștii spun că deficitul de grafit va bloca producția mașinilor electrice

Conform acestuia, ajtutorul maxim care se poate acorda unui beneficiar este de 15 milioane de euro pentru un proiect de investiții, din care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 15% confinanțare publică.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel