În pofida pandemiei de COVID-19, locuitorii din New York au sărbătorit Revelionul în piaţa Times Square

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

În pofida recrudescenţei pandemiei de COVID-19 la New York, locuitorii ''oraşului care nu doarme niciodată'' au sărbătorit Anul Nou în emblematica piaţă Times Square din Manhattan, animată de tradiţionala coborâre a unui glob de cristal la miezul nopţii şi, în acest an, de depunerea jurământului de noul primar al metropolei americane, Eric Adams, informează AFP.

Pe 31 decembrie 2020, după luni extrem de dificile cauzate de epidemia de coronavirus, Revelionul newyorkez - un eveniment foarte colorat şi extrem de muzical, celebru în lumea întreagă - a fost organizat într-o piaţă Times Square aproape goală.

În acest an, primarul Bill de Blasio şi-a respectat promisiunea de a organiza din nou petrecerea de Revelion în Times Square şi, la ora locală 23:59, a dat startul numărătorii inverse înainte de intrarea în noul an. Petrecerea a avut loc în faţa unui număr limitat de spectatori, doar 15.000 de persoane, în locul celor 60.000 care participau de obicei, iar toţi participanţii din acest an au trebuit să îndeplinească două condiţii: să fie vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus şi să poarte măşti sanitare.

Globul din Times Square

Ca în fiecare an, a fost nevoie de 60 de secunde pentru ca din vârful unui stâlp înalt de 20 de metri să coboare o sferă geodezică, luminoasă şi acoperită cu plăcuţe din cristal, având un diametru de 3,5 metri şi o greutate de peste cinci tone. În secunda care a marcat intrarea în noul an 2022, globul din Times Square s-a stins, pentru a lăsa locul unui scurt foc de artificii, în aplauzele, uralele şi îmbrăţişările petrecăreţilor.

Conform tradiţiei, peste 1,3 tone de confetti conţinând mesaje de Anul Nou au fost aruncate de pe acoperişurile clădirilor din Times Square.

Spectacolul a încântat-o pe adolescenta Talyiah Green, în vârstă de 12 ani, şi pe membrii familiei sale, care au venit din Florida şi au mers cu automobilul mai mult de 23 de ore pentru a asista la momentul coborârii globului de cristal. "Această experienţă, luminile, decorul magnific şi faptul că i-am văzut pe oameni bucurându-se în acest fel, toate acestea reprezintă ceva foarte frumos", a declarat adolescenta americană.

Pandemia de COVID-19 nu i-a descurajat pe turiştii americani să vină la New York, ba chiar dimpotrivă.

Un cuplu afro-american a venit special din Memphis, Tennessee, pentru a asista la petrecerea de Revelion din Times Square. "Să vedem coborârea globului în piaţă era visul nostru şi ne-am vaccinat special pentru acest lucru", a recunoscut Chroni Spokes în faţa jurnaliştilor de la postul de televiziune AFPTV.

Convinşi să se vaccineze

"La început, nu voiam să ne vaccinăm, dar atunci când am citit regulamentele impuse de autorităţile sanitare, ne-am vaccinat tocmai pentru a putea să venim aici", a adăugat tânăra americancă.

În urma creşterii bruşte a numărului de infectări cauzate de varianta Omicron în ultimele săptămâni şi din cauza fricii de a nu retrăi coşmarul din 2020, când oraşul New York a fost epicentrul epidemiei de COVID-19 din Statele Unite, Primăria metropolei american mizează de această dată pe vaccinare şi pe testare.

Vineri, guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a anunţat că peste 76.500 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 340.000 de teste efectuate, stabilind un nou record pentru acest stat american cu 20 de milioane de locuitori.

Aproape 8.000 de pacienţi sunt internaţi în prezent în spitalele din New York.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel