Împușcături și urmărire ca-n filme în fața Vaticanului: Un albanez sparge blocajul poliției cu un BMW

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii
Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii

Carabinierii au tras în cauciucuri, dar nu au putut opri imediat mașina. 

Suspectul venea pe Via della Conciliazione, a spart barajul poliției și a fost blocat ceva mai departe. Șoferul nu s-a lăsat arestat până când nu a fost neutralizat cu un taser.

Carabinieri italieni au tras în cauciucurile unui vehicul al cărui șofer nu a vrut să oprească la barajul forțelor de ordine.

Mașina a spart gardurile poliției din strada Paul al VI-lea. Imediat ce garda elvețiană a auzit împușcăturile, a închis intrarea în piața Sf. Petru, unde se află Congregația pentru Doctrina Credinței.

Zona Vaticanului este zona Romei unde nu s-au mai tras focuri arme din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu excepția zilei de 13 mai 1981.

Strada Paul al VI-lea duce din exteriorul vest al Colonadelor Bernini de la Piața Pius al XII-lea la Piața Sf. Uffizi. Artera este teritoriu italian, în timp ce în interiorul colonadei se află Piața Sf. Petru din Vatican, aflată sub jurisdicția polițienească și judiciară a statului Vatican.

Jandarmeria Papală și Poliția de Stat Italiană, precum și Carabinieri, conlucrează îndeaproape pentru a asigura securitatea în acest punct nevralgic, unde vin atât turiștii, cât și pelerinii și unde Papa își ține audiența generală obișnuită miercurea.

Carabinierii au încercat să oprească un BMW-ul care trecea, dar șoferul ar fi accelerat la maxim, ocolind carabinieri prin demolarea unora dintre gardurile mobile care reglementează circulația pietonală și auto.

Aceasta a fost urmată de o urmărire prin Roma ca în filme. Carabinierii au tras în cauciucuri, dar nu au putut opri mașina imediat. Au reușit să o blocheze ceva mai departe, dar șoferul nu s-a lăsat reținut până când a fost doborât cu un taser. Publicul a fost informat că infractorul reținut era un albanez de 39 de ani.

Motivele comportamentului său nu sunt încă cunoscute, iar măsurile de securitate din jurul Vaticanului, activate conform protocolului, au fost ridicate când s-a decelat că nu este vorba de un act terorist.

Sistemul de securitate al capitalei, în ciuda faptului că personalul este redus dat fiind deficiențele evidente și cronice, s-a dovedit a fi capabil să reziste și să facă față în cel mai bun mod posibil oricărei circumstanțe neprevăzute”, a declarat pentru publicația il Messagero, Domenico Pianese, lider al sindicatul polițiștilor italieni, COISP.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel