Îmbrățișările, efect asupra sănătății. Scad tensiunea arterială

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
imbratisarile - FOTO: Freepik
imbratisarile - FOTO: Freepik

Îmbrățișările pare că sunt mai benefice pentru femei decât pentru bărbați.

Studiile realizate de cercetători arată că îmbrățișările cresc nivelurile de oxitocină, un hormon eliberat în timpul nașterii și alăptării. Atât femeile, cât și bărbații prezintă niveluri ridicate ale acestui hormon în timpul unei îmbrățișări. Însă eliberarea de oxitocină are un efect mai puternic asupra inimii femeilor.

Țin bolile la distanță

Potrivit cercetărilor de la Universitatea Carnegie Mellon, îmbrățișările protejează persoanele stresate de îmbolnăvire.

Studiile au fost realizate pe 404 adulți sănătoși. Cercetătorii i-au chestionat pe participanți despre numărul de îmbrățișări primate în decursul a două săptămâni. Apoi, participanții au fost expuși în mod intenționat la un virus răceală obișnuită.

Rezultatele au arătat că, cu cât o persoană primește mai multe îmbrățișări, cu atât este mai mic riscul de infecție și boală cauzată de stres.

"Acest lucru sugerează că îmbrățișarea de către o persoană de încredere poate acționa ca un mijloc eficient de transmitere a sprijinului și că creșterea frecvenței îmbrățișărilor ar putea fi un mijloc eficient de reducere a efectelor vătămătoare ale stresului", a spus Sheldon Cohen, unul dintre autorii studiului.

Ameliorează fricile

Îmbrățișările pot, de asemenea, să scadă ritmul cardiac și să îți amelioreze fricile și anxietatea. Legătura dintre o stare emoțională pozitivă și un nivel scăzut al stresului a fost deja stabilită. Îmbrățișările personale sunt foarte puternice pentru sănătatea noastră fizică și psihică.

Studiile indică, de asemenea, că adulții sunt cei care beneficiază cel mai mult de pe urma îmbrățișărilor.

Îmbrățișarea unei persoane iubite facilitează și conexiunea cu acea persoană la un nivel mai profund. Îmbrățișările ameliorează chiar și singurătatea. Având în vedere toate descoperirile, îmbrățișările reprezintă o modalitate perfectă de a rămâne sănătos din punct de vedere fizic și mental.

Scad tensiunea arterială

Un studiu a folosit "contactul cald" în care cuplurile stau aproape împreună. Li s-a spus să se țină de mână, să vorbească între ei despre o amintire fericită, apoi să se îmbrățișeze timp de 20 de secunde.

Studiul a constatat că contactul cald a crescut nivelul de oxitocină din sânge atât la bărbați, cât și la femei. Dar, numai dacă au avut parteneri de susținere. Oxitocina a fost legată de o scădere a tensiunii arteriale.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel