Igor Dodon a fost reținut. La percheziție cumnatul său a mâncat un document

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Igor Dodon a fost reținut în cursul acestei zile de către autoritățile moldovene. La percheziție, cumnatul său a recurs la un gest mai puțin obișnuit, mâncând un document, parte a dovezilor. 

În cadrul unor percheziții din dimineața acestei zile, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. Fostului demnitar i se aduc acuzații de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, conform celor publicate de site-ul Jurnal.md

Alături de fostul președinte a fost reținut și cumnatul acestuia. Conform surselor jurnaliștilor moldoveni, acesta din urmă a fost reținut pentru că ar fi încercat să mănânce o recipisă din care ar fi reieșit că Dodon beneficia de facilitățile bazei de odihnă de la Sadova. 

Perchezițiile s-au desfășurat în mai multe locații din Republica Moldova

Perchezițiile au avut loc în cursul dimineții de marți la mai multe puncte de interes. Printre acestea se numără casa lui Dodon din strada Paris, sectorul Buiucani al Chișinăului, un penthouse din același oraș, o bază de odihnă din localitatea Molovata, o alta din Sadova și o casă de locuit din Sadova. Dodon ar fi inculpat în șase dosare, printre care și controversatul „kuliokul”.

Demersurile din cursul acestei zile au fost efectuate de procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS.

”Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (corupere pasivă), art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a precizat pentru Jurnal.md procurorul Mariana Cherpec, responsabilă pe comunicare.

Dodon ar fi primit bani de la Plahotniuc

Procuratura Generală a deschis chiar săptămâna trecută un dosar în cazul ”kuliokul”, iar printr-o ordonanță a fost deschisă o anchetă penală pentru finanțarea ilegală a PSRM de către un grup criminal organizat. Cazul a atras atenția publică după o serie de imagini în care apar Dodon, Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc. Plahotniuc îi întinde lui Dodon o pungă, iar din conversație se înțelege că în interior sunt bani. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel