Iată de ce ar trebui să înveți Pranayama, respirația yoghină

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Respirația este o parte normală a vieții noastre, chiar dacă nu îi acordăm atenție. Este o funcție automată a corpului care se realizează chiar și fără a se concentra asupra procesului. Deci, de ce trebuie să învățăm respirația yoghină? Iată câteva dintre motivele pentru care acest lucru este important.

Bătrânii yoghini spun: „Respiră calm, ai grijă de sănătatea plămânilor tăi și vei trăi 140 de ani.” 

Respirația yoghină sau Pranayama este știința controlului respirației, scrie yourstory

Tehnica aceasta constă într-o serie de exerciții special concepute pentru a satisface nevoile fizice și pentru a menține sănătatea.

În mod ideal, această practică deschide forța interioară a vieții, așa că nu este vorba doar de a respira corect. Face parte dintr-o practică puternică de yoga spirituală care servește ca pregătire pentru procesul de meditație.

Termenul Pranayama provine din următoarele cuvinte:

Prana – „forță vitală” sau „energie vitală”
Yama – „disciplină” sau „control”
Ayama – „expansiune” sau „extensie”

În procesul nostru de respirație, oxigenul pe care îl inhalăm trece prin corpul nostru sub formă de energie pentru a încărca diferite părți ale corpului. Expirăm dioxid de carbon, care elimină toate deșeurile toxice din corpul nostru. Prin practica pranayama se realizeaza echilibrul de oxigen si dioxid de carbon. Absorbim prana prin respirații care ne conectează corpul, mintea și spiritul.

Dar viața este plină de stres. Din cauza presiunilor zilnice ale muncii, familiei sau financiare, avem tendința de a ne neglija respirația. Respirăm rapid și superficial. Folosirea doar a unei fracțiuni din plămâni duce la o lipsă de oxigen și poate duce la diverse complicații. Bolile de inima, tulburările de somn și oboseala sunt doar câțiva indicatori ai deficienței de oxigen.

Din această cauză, devenim mai susceptibili la energia negativă și mai agitați, ceea ce duce la o lipsă de prană în organism. Practicând respirația profundă și sistematică prin pranayama, ne reenergizăm corpul.


Beneficiile pranayamei

Respirația este o parte normală a vieții noastre, chiar dacă nu îi acordăm atenție. Este o funcție automată a corpului care se realizează chiar și fără a se concentra asupra procesului.

 Deci, de ce trebuie să învățăm respirația yoghină? Iată câteva motive pentru care acest lucru este important:

1. Pranayama ne învață modul corect de a respira. În respirația obișnuită, folosim doar o parte din plămâni, fără să știm că acest lucru este nesănătos și nenatural și poate duce la complicații. Cu respirația yoghină, creștem capacitatea plămânilor noștri, aducem mai mult oxigen în corp, astfel încât acesta să funcționeze bine. Învățăm cum să respirăm încet și profund - în modul corect.

2. Pranayama reduce toxinele din corpul nostru, ceea ce este o prevenire a diferitelor boli.

3. Pranayama ajută digestia. Cu o respirație adecvată, metabolismul și sănătatea vor începe să se îmbunătățească.

4. Pranayama ne dezvoltă concentrarea și concentrarea. Combate stresul și relaxează corpul. Rezultatele respirației yoghine sunt liniște și liniște sufletească.

5. Pranayama oferă un autocontrol mai bun. Prin concentrarea îmbunătățită, putem face față impulsurilor și reacțiilor mai eficient și mai calm. Mintea poate vedea și acționa mai clar, evitând deciziile greșite.

6. Pranayama duce la o cale spirituală printr-un corp și o minte relaxate.

Cu toate acestea, rețineți că pranayama nu trebuie forțată fără o pregătire adecvată, deoarece acest lucru poate duce la probleme.

Face parte din procesul de yoga, o practică de curățare a minții și a corpului care trebuie făcută într-un mod adecvat, adică printr-o îndrumare și o pregătire adecvată.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel