Iată cum trebuie să alegi Baba ta

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
 Iată cum trebuie să alegi Baba ta
Iată cum trebuie să alegi Baba ta

Este prima zi de primăvară și tradiția spune că zilele Babei ne arată cum ne va merge tot anul.

Există obiceiul ca între 1 și 9 martie fiecare om să-și aleagă câte o zi, adică o "babă", care îi va arăta cum va fi anul respectiv pentru el, în funcție de vreme. 

Babele sunt primele zile din martie, cu vreme foarte schimbătoare. Se spune că dacă vremea va fi frumoasă și cerul însorit, omul va fi voios tot anul, și toate îi vor merge foarte bine. 

Dacă afară va fi frig și întunecat, anul nu va fi foarte bun. Dar dacă va ninge sau va ploua, anul va fi unul bogat.  

O legendă veche spune că în aceste zile Baba Dochia, responsabilă cu aducerea iernii, începe să dea jos din cele 9 cojoace, câte unul în fiecare zi. Astfel, în fiecare zi afară este puțin mai cald și iarna permite primăverii să aducă natura la viață. 

Cum știi care e baba ta 

O metodă spune că alegi la întâmplare o zi între 1 și 9 martie. O altă metodă spune că baba e ziua ta de naștere: dacă ești născut între 1 și 9 ale oricărei luni atunci și baba va fi în ziua respectivă. 

De exemplu, dacă ești născut pe 6 decembrie, baba va fi pe 6 martie. Iar dacă data nașterii este formată din două cifre, spre exemplu data de naștere 20, cifrele se adună. Așadar, baba va fi pe data de 2 martie. 

Cum va fi vremea 

Pe 1 și 2 martie va fi cam cenușiu, și în București și în țară, vor fi ploi slabe, vânt și ceață. O să fie și cam frig. Cel mai frig în nordul Moldovei și în sudul Banatului.  

Pe 3 și 4 martie, vineri și sâmbătă, nu se schimbă mare lucru. Persistă vântul și ceața, sâmbătă chiar lapoviță și ninsoare în nordul țării, practic revine iarna.  

Pe 5 martie va fi încă frig în toată țara, dar vremea începe să se încălzească. 

Pe 6 și 7 martie meteorologii anunță 14 grade în București și va fi destul de însorit.  

Pe 8 martie, aproape că ne luăm ochelarii de soare, cel puțin la București va fi însorit si plăcut. 17 grade în București și la Brașov, 14 la Timișoara.  

Pe 9 martie, se face frig din nou, temperaturile scad și in București, iar la munte ninge, se întoarce iarna. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel