Ian McKellen abia așteaptă să revină la muncă după căderea de pe scenă

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Captura Youtube LotrTV
Foto: Captura Youtube LotrTV

Ian McKellen a declarat că „abia așteaptă să revină la muncă” după ce a căzut de pe scenă în timpul unei reprezentații a piesei „Player Kings”, adăugând că este „profund recunoscător” personalului NHS care l-a tratat.

Actorul, în vârstă de 85 de ani, interpreta personajul shakespearian John Falstaff la teatrul Noël Coward din Londra, luni, când și-a pierdut echilibrul în timpul unei scene de luptă implicându-i pe Prințul de Wales și Henry Percy, scrie The Guardian.

McKellen a fost dus la spital pentru a primi tratament, iar restul reprezentațiilor de luni și marți au fost anulate pentru a-i permite să se odihnească. Producția a anunțat că reprezentația de miercuri a fost, de asemenea, anulată.

Actorul din „Stăpânul Inelelor” era așteptat să revină pentru reprezentația de miercuri după-amiază, dar spectacolul a fost acum anulat până joi. Într-o declarație postată pe X, producătorii au spus că „așteaptă cu nerăbdare ca el să revină la producție cât mai curând posibil”.

„Reprezentația de miercuri, 19 iunie, va fi anulată în urma căderii lui Ian McKellen în timpul reprezentației „Player Kings” de luni (17 iunie),” se arată în declarație. „Cei care au achiziționat bilete pentru reprezentațiile afectate vor fi contactați direct de punctul lor de vânzare. Așteptăm cu nerăbdare să primim publicul înapoi la teatrul Noël Coward joi, 20 iunie.

„Suntem încântați că Ian se recuperează bine și așteptăm cu nerăbdare ca el să revină la producție cât mai curând posibil. Vom ține publicul informat în legătură cu restul reprezentațiilor din această săptămână.”

Într-o declarație făcută marți seară, McKellen a spus: „Vreau să mulțumesc tuturor pentru mesajele lor de susținere și încurajare.

„De la accidentul din timpul reprezentației „Player Kings” de aseară, rănile mele au fost diagnosticate și tratate de o serie de experți, specialiști și asistente care lucrează pentru Serviciul Național de Sănătate. Lor, desigur, le sunt profund îndatorat.

„Mi-au asigurat că recuperarea mea va fi completă și rapidă și abia aștept să revin la muncă.”

Luni seara, publicul a fost evacuat din teatrul West End și informat că spectacolul de seară a fost anulat. Un membru al publicului, Paul Critchley, un pastor metodist din Norfolk, a declarat pentru agenția PA: „Sir Ian părea să se împiedice în timp ce se deplasa spre partea din față a scenei pentru a participa mai activ la scenă.

„El a prins viteză în timp ce se deplasa spre partea din față a scenei, ceea ce a dus la căderea lui chiar în fața publicului. Luminile s-au aprins foarte repede, iar echipa de management al scenei și echipa din fața casei au gestionat incidentul.”

Reluarea producției „Player Kings”

„Player Kings”, o producție a pieselor „Henry IV” Partea I și II de Shakespeare, și-a început seria de 12 săptămâni în West End în aprilie. Piesa, adaptată și regizată de Robert Icke, urmează să se mute la Bristol Hippodrome în iulie și va fi, de asemenea, pusă în scenă în Birmingham, Norwich și Newcastle.

Cariera lui McKellen se întinde pe mai bine de șase decenii. Pe ecran, el este cunoscut cel mai bine pentru rolul lui Magneto în filmele „X-Men” și Gandalf în trilogia fantastică a lui Peter Jackson, bazată pe cărțile lui JRR Tolkien.

Pe scenă, el a interpretat personaje shakespeariene precum Richard II, Macbeth, Coriolanus și Regele Lear. Numeroasele sale roluri au dus la numeroase premii de-a lungul anilor, inclusiv mai multe premii Olivier.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel