Ian Gillan, despre piesa "Child In Time": Am ajuns la 38 de ani și pur și simplu nu suna bine

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Ian Gillan, despre piesa "Child In Time": Am ajuns la aproximativ 38 de ani și pur și simplu nu suna bine/Facebook
Ian Gillan, despre piesa "Child In Time": Am ajuns la aproximativ 38 de ani și pur și simplu nu suna bine/Facebook

Într-un interviu acordat postului RockFM din Spania, Ian Gillan, solistul trupei DEEP PURPLE, a discutat despre aparenta sa nedorință de a interpreta live piesa clasică a formației, "Child In Time".

"Nu, nu. Nu este posibil. Aș putea coborî cheia, dar nu ar suna la fel. Întotdeauna fac analogia... Când eram tânăr, eram un atlet și făceam săritura cu prăjina; acesta era sportul meu. Când am împlinit 25 de ani, nu am mai putut să fac săritura cu prăjina. La 26 de ani, nu, las-o baltă. Nu mai pot s-o fac.

Întotdeauna m-am gândit la "Child In Time" nu ca la un cântec, ci mai degrabă ca la un eveniment olimpic. A fost o provocare atât de mare. Dar da, când eram tânăr, era fără efort. Așa că am ajuns în punctul în care am ajuns la aproximativ 38 de ani și pur și simplu nu suna bine. Așa că m-am gândit: "Mai bine să nu o fac prost". Așa că a fost la fel, și nu m-am uitat înapoi.

Când aveam 38 de ani, când am luat această decizie, m-am gândit: "Doamne. Sunt aproape la jumătatea vieții mele acum", a adăugat Gillan. 'Și asta m-a făcut să mă gândesc la viitor. Vreau să fiu cântăreț pentru tot restul vieții mele? Ei bine, bineînțeles că da. Trebuie să o fac. Cânt de când aveam cinci ani, într-un cor de biserică, sau de când aveam opt ani. Și toată familia mea a fost muzicală - cântăreți, muzicieni. Și atunci, ce să fac? Nu vreau să fiu cunoscut doar pentru acest țipăt, cum i se spunea, nu vreau să țip când voi avea 80 de ani sau 70 de ani. Este nedemn. Dar iată-mă aici, la vârsta asta, și încă mai țip - până la un punct. Dar elementul de control și înălțarea acelei note mă depășește, ca să fiu sincer", a spus Ian Gillan.

Piesa "Child in Time" a fost inclusă inițial pe albumul "Deep Purple In Rock" din 1970 al trupei DEEP PURPLE. A fost interpretată ultima dată de trupă în cadrul turneului european din 2002.

Basistul DEEP PURPLE, Roger Glover, a vorbit anterior despre reticența lui Gillan de a interpreta "Child in Time" în timpul unui interviu acordat în august 2020 pentru Noise11.com

"A tras o linie în nisip. A spus: "Nu voi mai cânta acest cântec". Și asta a fost o decizie personală. Iar noi trebuie să o respectăm, pentru că este cântărețul nostru și respectăm acest lucru.

"Am scris acel cântec când aveam 24 de ani, iar când ai 24 de ani, poți face lucrurile mult mai diferit decât la 74 de ani", a continuat el. "Cred că a fost, de asemenea, un pic stricat de politica din trupă în acele vremuri. Ian Gillan, într-o seară, nu a mai putut continua și a spus: 'Am răcit. Nu pot să cânt 'Child In Time' în seara asta'. Și [chitaristul de atunci al trupei Deep Purple] Ritchie [Blackmore] s-a dus și a început să cânte acordurile de început. Bineînțeles, publicul a înnebunit, iar Ian a fost nevoit să o facă. Așa că a devenit un fel de cauză celebră. Și pe măsură ce Ian a îmbătrânit, a încercat să o facă, dar nu am vrut să trișăm și să avem armonia de top cântată de un sampler sau de o chitară sau ceva de genul acesta. Așa că a spus: "Gata. Nu mai cânt niciodată cântecul ăsta'. Și nu că nu ar fi mândru de el, ci doar că nu mai vrea să-l cânte. Și asta a fost... Nu știu cât timp a trecut... Acum zece, cincisprezece ani."

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel