Iahtul celui de-al doilea cel mai bogat oligarh fuge la adăpost

Georgel Simionică |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

După ce nu și-a mai transmis datele de localizare timp de aproape două săptămâni, un super iaht de lux de 150 de milioane de dolari care aparține oligarhului rus Leonid Mikhelson a reapărut pe radare.

Acesta a transmis că ar fi plecat Bahamas spre Barcelona, locații care l-ar fi expus riscului de confiscare.

Se pare că destinația sa finală este refugiul sigur, căutat de multe alte nave ale unor magnați care se confruntă cu sancțiunile, și anume Turcia.

După o călătorie de aproape o lună, iahtul, botezat Pacific, a acostat joi în portul Marmaris din sudul țării. 

Călătoria iahtului care a navigat "pe întuneric" timp de aproape jumătate din călătorie fără ca sistemul său de identificare automată să fie pornit, așa cum prevede legislația maritimă internațională, arată măsurile riscante pe care echipajul acestor nave de milioane de dolari le întreprinde pentru a ajunge în jurisdicții considerate puțin probabil să aresteze aceste palate plutitoare.

SUA, Italia și alte guverne europene au confiscat peste 12 de iahturi în valoare de peste 2,3 miliarde de dolari pentru a-i pedepsi pe magnații ruși apropiați președintelui Vladimir Putin pentru invazia Ucrainei. 

Turcia a fost o destinație favorită pentru super iahturile care au legături cu oligarhii și magnații ruși care se confruntă cu  supravegherea și sancțiunile, în timp ce țările încearcă să intensifice sancțiunile împotriva Rusiei. Citește tot articolul pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel