„I Will Always Love You”: Ce s-a întâmplat când Elvis a fost împiedicat să o interpreteze, iar Whitney Houston a transformat-o într-un hit legendar

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Repulsia lui Elvis față de titulatura de "Regele"
Repulsia lui Elvis față de titulatura de "Regele"

Cântăreața americană de muzică country, Dolly Parton, și-a clădit o carieră muzicală impresionantă și a obținut câștiguri substanțiale datorită succesului său.

Cu toate acestea, suma impresionantă de bani a fost adusă în principal de melodia "I Will Always Love You", pe care a compus-o și a oferit-o ulterior lui Whitney Houston pentru a o transforma într-un hit de mare succes.

Înainte ca melodia să ajungă la Whitney Houston, aceasta era aproape să fie cunoscută de către nimeni altul decât Elvis Presley. Cu toate acestea, Dolly a refuzat să-i ofere cântecul Regelui Rock'n'Roll. Care a fost motivul pentru această decizie?

Potrivit informațiilor de la Good Housekeeping, în 1974, Dolly Parton a lansat balada "I Will Always Love You". Aceasta a fost interpretată de către starul country în acel an, când a fost prezentată publicului pentru prima dată, dar și în 1982, când a înregistrat-o pentru coloana sonoră a filmului "The Best Little Whorehouse". Cu toate acestea, Dolly Parton visa la un succes mult mai mare pentru această compoziție. Ea intenționa să i-o ofere lui Elvis pentru a o transforma într-un hit.

Deși Regele Rock'n'Roll, Elvis Presley, era extrem de interesat de compoziția lui Dolly, întregul lor acord a căzut în momentul în care Dolly s-a răzgândit și a decis să se retragă. Motivul? Dolly nu a fost de acord ca Elvis să dețină jumătate din drepturile de autor ale melodiei și i-a interzis să o cânte în public. Această decizie s-a dovedit a fi înțeleaptă, deoarece Dolly a reușit să obțină tot ce și-a dorit de la un alt star de top!

Abia atunci când melodia a fost inclusă în coloana sonoră a filmului "The Bodyguard" - în care au jucat Kevin Costner și Whitney Houston - în 1992, "I Will Always Love You" a devenit un hit de peste noapte. Whitney a înregistrat melodia și a obținut un succes monumental. Hitul a rămas în topul clasamentului U.S. Billboard Hot 100 timp de 14 săptămâni.

Deşi suma exactă pe care Dolly Parton a câştigat-o din succesul baladei compuse de ea nu a fost făcută publică, este cunoscut faptul că acest succes a contribuit semnificativ la averea sa de 500 de milioane de dolari, pe care o deţine ca vedetă country.

Dolly și-a exprimat regretul că nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu Elvis cu privire la cântec, dar a recunoscut că Whitney Houston a făcut o treabă minunată cu „I Will Always Love You”. Succesul remarcabil al acestei balade a adus o însemnată creștere a averii lui Dolly, ajungând la un punct în care ea a afirmat că ar fi putut să cumpere chiar Graceland, reședința lui Elvis Presley, dacă ar fi dorit.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel