Huawei înlocuiește mii de piese din SUA cu versiuni chinezești

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 19 Martie 2023, 07:50 | Categorie: Economie
Este efectul restricțiilor impuse de SUA
Este efectul restricțiilor impuse de SUA

Gigantul tehnologic chinez Huawei a înlocuit mii de componente, cândva de proveniență americană, cu versiuni fabricate în China, reiese dintr-un discurs pronunțat de fondatorul companei, publicat de o universitate din Shanghai.

Administrația fostului președinte Donald Trump a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei. Succesorul său, Joe Biden, a înăsprit sancțiunile, interzicând în special vânzarea noilor produse ale mărcii pe teritoriul Statelor Unite.

Numărându-se printre giganții tehnologiilor avansate, grupul chinez a intrat, în ultimii ani, în colimatorul Washingtonului din motive de securitate cibernetică și suspiciuni de spionaj.

Prin urmare, firma s-a văzut nevoită să găsească noi canale de aprovizionare pentru semiconductori, aceste componente esențiale pentru funcționarea smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice.

Fondatorul companiei, Ren Zhengfei, a declarat că, în ultimii trei ani, Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese cu versiuni chinezești. Compania a dezvoltat, de asemenea, peste 4.000 de plăci de circuite pentru produsele sale, a adăugat Ren în discursul său pronunțat pe 24 februarie.

„În prezent, producția noastră de plăci cu circuite imprimate s-a stabilizat pentru că avem o rezervă de componente de fabricație locală”, a spus el, fără a oferi detalii despre natura componentelor chinezești sau proporția acestora în produsele aflate în inventarul Huawei.

Sâmbătă, AFP nu a putut verifica în mod independent observațiile domnului Ren, iar Huawei nu a răspuns imediat solicitărilor. Răspunzând la o întrebare venită din public, Ren a spus că încă există „dificultăți în producerea de microcipuri în China” și că țara ar trebui să „găsească alte modalități de a ajunge din urmă Statele Unite pe acest segment”.

El a spus că Huawei a cheltuit 23,8 miliarde de dolari (22,1 miliarde de euro) pentru cercetare și dezvoltare în 2022 și că compania va investi mai mult în următorii ani datorită profiturilor crescute. „Suntem încă într-o perioadă dificilă, dar nu ne-am oprit pe calea progresului”, a spus el.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite