House of the Dragon: Sezonul doi, episodul doi dezvăluie un personaj important din carte care nu a fost eliminat din serial

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Al doilea episod din sezonul doi al House of the Dragon, intitulat „Rhaenyra cea Crudă”, a dezvăluit că un personaj major din carte nu a fost tăiat din serial.

În cartea „Fire & Blood” de George RR Martin, pe care se bazează House of the Dragon, Daeron Targaryen este un personaj important. Este al patrulea copil al Regelui Viserys (Paddy Considine) și al Doamnei Alicent Hightower (Olivia Cooke) și, astfel, fratele mai mic al controversatului actual Rege Aegon (Tom Glynn-Carney), scrie The Independent.

El nu a fost menționat deloc în primul sezon al House of the Dragon, nici măcar în scenele din copilăria fraților săi, ceea ce i-a determinat pe fani să teoretizeze că personajul a fost eliminat. Totuși, noul episod a confirmat existența sa și a explicat de ce nu a apărut până acum.

Într-o conversație tensionată între Alicent și tatăl ei viclean, Otto Hightower, familia își plănuiește următoarele mișcări. Otto (Rhys Ifans) consideră călătoria în orașul Oldtown. El îi spune lui Alicent: „Hightower-ii încă au forță și ai un fiu acolo care va primi mai bine instrucțiunile. Daeron ar putea totuși să ne ajute în săptămânile ce urmează.”

Acest schimb de replici dezvăluie că Daeron există în lumea House of the Dragon și probabil va apărea în viitor (într-un interviu recent pentru Variety, showrunner-ul Ryan Condal a confirmat că Daeron nu a fost încă distribuit, ceea ce înseamnă că nu va apărea până în sezonul următor).

La fel ca în Fire & Blood, Daeron a servit ca scutier rudelor mamei sale în Oldtown, departe de evenimentele din primul sezon.

Daeron joacă un rol considerabil în cartea Fire & Blood, chiar înainte de perioada sezonului doi. El s-a născut în anul 114 AC, puțin după fiul cel mai mare al surorii sale vitrege Rhaenyra, Jacaerys Velaryon. Tatăl său, Viserys, a insistat ca Daeron și Jacaerys să aibă aceeași doică, sperând că acest lucru va ajuta familia să se înțeleagă mai bine (spoiler: nu funcționează). Daeron a fost crescut alături de frații săi (Aegon, Aemond și Helaena) și copiii Rhaenyrei (Jacaerys, Lucerys și Joffrey). Daeron ar fi trebuit să fie în scenele de luptă ale copiilor din episoadele șase și șapte ale primului sezon.

Daeron era considerat o persoană puțin mai amabilă decât frații săi mai mari. Cartea îl descrie ca fiind „blând și vorbăreț” și „cel mai popular dintre fiii reginei, la fel de isteț pe cât era de politicos și, de asemenea, foarte atrăgător”. Are părul argintiu tradițional Targaryen. El călărește un dragon albastru numit Tessarion.

Daeron luptă în războaiele din Fire & Blood, ceea ce sugerează că va deveni un jucător cheie în episoadele viitoare ale House of the Dragon.

În carte, el se dovedește în mai multe bătălii, câștigând titlul de „Ser Daeron cel Curajos”. Sfârșitul său este un pic mai neclar. Fire & Blood este scrisă în stilul unei cărți de istorie reale, care cântărește diferite surse părtinitoare. Cartea oferă trei relatări diferite posibile ale sfârșitului lui Daeron și spune că moartea sa a fost atât de misterioasă încât mulți oameni au pretins că sunt el după aceea.

House of the Dragon s-a îndepărtat anterior de materialul sursă și i-a oferit lui Laenor Valyrian (John Macmillan) o poveste diferită de oricare dintre sfârșiturile posibile descrise în carte. Serialul a adăugat și scena în care Rhaenys (Eve Best) și dragonul ei explodează prin podea la încoronarea lui Aegon. Așadar, este greu de prezis exact care va fi soarta lui Daeron în serial.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel