Hoții de buzunare pândesc în cele mai populare destinații turistice europene. Iată clasamentul celor mai periculoase țări

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

O nouă cercetare a dezvăluit că unele dintre cele mai populare atracții turistice din Europa se confruntă, din păcate, cu unele dintre cele mai grave probleme de furt din buzunare de pe continent.

Studiul, realizat de compania britanică de asigurări de călătorie QuoteZone, a analizat proporția de mențiuni despre furturi din buzunare în recenziile vizitatorilor pentru primele cinci atracții turistice din fiecare țară europeană, potrivit Euronews.

Rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare: Italia se află pe primul loc, cu cea mai mare rată de furt din buzunare din Europa, urmată de Franța și Spania.

Italia:

— Punctele fierbinți ale hoților de buzunare sunt răspândite în toată țara, dar Roma este cel mai problematic oraș.
— Fontana di Trevi, capodopera arhitecturală din secolul al XVIII-lea, înregistrează o medie de 1.000 de vizitatori pe oră și este un punct fierbinte pentru furturi.
— Colosseumul și Panteonul din Roma, Duomo din Milano și Gallerie Degli Uffizi din Florența sunt de asemenea locuri cu risc ridicat.

Franța:

— Parisul are al doilea loc cu cel mai mare număr de mențiuni despre furturi din buzunare din Europa, cu 251 de furturi la un milion de vizitatori.
— Turnul Eiffel este considerat cel mai riscant loc pentru turiști, urmat de Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Musée d'Orsay și Luvru.
— Parisul va fi și mai aglomerat în această vară din cauza Jocurilor Olimpice din 2024, deci vigilența sporită este esențială.

Spania și Germania:

— Ambele țări au înregistrat 111 cazuri de furt la un milion de vizitatori.
— Las Ramblas din Barcelona este renumită pentru furturi, ca și Sagrada Familia.
— Plaza Mayor și Muzeul Național Prado din Madrid, precum și Alhambra din Granada sunt alte puncte de atracție cu risc ridicat.
— În Germania, Poarta Brandenburg din Berlin este cel mai riscant loc, urmată de Clădirea Reichstag, East Side Gallery și Memorialul Holocaustului.
— Marienplatz din München este locul cu risc ridicat din afara capitalei germane.

Olanda:

— Cartierul Roșu din Amsterdam este locul cu cel mai mare risc de furt din țară.
— Alte atracții populare din Amsterdam unde trebuie să fiți vigilenți includ Casa Anne Frank, Vondelpark, Rijksmuseum și Muzeul Van Gogh.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel