Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în privinţa extinderii NATO: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în privinţa extinderii NATO: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta
Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în privinţa extinderii NATO: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta

Fosta secretară de stat americană, Hillary Clinton, a adresat marți o ironie la adresa președintelui rus, Vladimir Putin, în legătură cu extinderea NATO, comentând: "Ce păcat, Vladimir. Ai atras asta asupra ta", conform relatărilor Reuters.

În timpul vizitei sale la Departamentul de Stat pentru dezvăluirea portretului său oficial, Hillary Clinton a profitat și de ocazie pentru a-și exprima dezacordul față de politicile fostului președinte republican, Donald Trump, care a învins-o în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Ea a sugerat că ar putea fi fost îndoieli cu privire la capacitatea Statelor Unite de a aduna sprijin pentru Ucraina în fața invaziei ruse din 2022, din cauza modului în care administrația lui Trump a izolat aliații.

"Erau oameni care ar fi putut să pună sub semnul întrebării asta, pentru că am distrus atât de multe punți cu aliații și prietenii noștri", a spus ea în fața actualilor și foștilor oficiali în Benjamin Franklin State Dining Room a Departamentului de Stat.

"Reconstruirea unei politici externe care să apropie oamenii de noi și nu să îi îndepărteze ar fi fost considerată foarte dificilă. Și cu adevărat a fost, dar s-a realizat", a adăugat ea, exprimându-și recunoștința față de secretarul de stat Antony Blinken pentru ajutorul acordat în refacerea poziției Americii.

Clinton a subliniat că președintele democrat Joe Biden a urmat multe dintre prioritățile administrației Obama, în care ea a ocupat funcția de secretar de stat și el a fost vicepreședinte al lui Barack Obama.

"Apărarea democrației în Ucraina, extinderea NATO - ca o paranteză: Păcat, Vladimir. Ai atras asta asupra ta", a spus ea, provocând râsete și aplauze.

"Am spus întotdeauna: Oamenii nu sunt forțați să adere la NATO. Oamenii aleg și doresc să adere la NATO", a adăugat ea.

Clinton a descris prioritățile comune pe care le vede între administrația Biden și cea Obama: "extinderea NATO, confruntarea cu agresiunea rusă și gestionarea provocărilor din partea Chinei".

Kremlinul a reacționat miercuri la declarația fostului secretar de stat american despre Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a amintit de gafa din 2009, când un buton simbolic creat pentru a marca o "resetare" a relațiilor dintre SUA și Rusia a fost etichetat greșit drept "supraîncărcare" în limba rusă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience