Hepatita "fulminantă", o nouă pandemie? Irinel Popescu: Formule minune și tratament NU EXISTĂ! Sistemul sanitar să fie pregătit

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Social

Prof. dr. Irinel Popescu a vorbit despre hepatita cu origini necunoscute care afectează tot mai mulți copii. Ce spune despre o posibilă nouă pandemie.

În urmă cu doar câteva zile, primul caz de hepatită cu origini necunoscute a fost depistat și în România, iar astăzi, 29 aprilie, au fost confirmate deja cinci cazuri în țara noastră. 

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la dată de 21 Aprilie 169 de cazuri de hepatită severă de cauza necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârstă între 1 lună și 16 ani. Acest cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliză hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

Cel puţin 169 de cazuri de hepatită acută la copii cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani au fost identificate într-un focar transnaţional care grupează în prezent 11 ţări, a anunţat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de CNN.

Primul caz raportat de România este al unei fetițe în vârstă de 5 ani, care a fost internată în spital din data de 4 aprilie și care are nevoie de transplant hepatic din cauza virusului.

Prof. dr. Vladislav Brașoveanu, șeful Secției de Chirurgie și Transplant Hepatic din cadrul Spitalului Clinic Fundeni, a declarat, la Realitatea TV, că mama fetiței de 5 ani, care are forma de hepatită misterioasă, este compatibilă ”până în acest moment”, pentru un eventual transplant hepatic.

”S-au făcut câteva investigații la mamă, este vorba de o mămică de 26 de ani, foarte tânără, cu un ficat perfect, însă sunt necesare unele investigații pentru a vedea, există suspiciunea la fetiță că insuficiența hepatică este dată de boala Wilson, și atunci această boală se transmite de la părinți. Iar dacă datele ne vor arăta că mama nu este purtătoarea acelei gene ATP7b de boală Wilson, atunci vom continua cu investigațiile și se practica un transplant hepatic de la un donator viu, de la mămică. Tomografia și volumetria ne arată că volumul și calitatea ficatului mămicii este bun pentru a efectua un transplant hepatic de la un donator viu, cu lob stâng”, a spus prof. Brașoveanu.

Irinel Popescu, despre hepatita "misterioasă"

ntrebat direct dacă ar putea acest nou virus necunoscut să ne conducă spre o nouă pandemie, medicul Irinel Popescu a spus: "nu cred că poate răspunde nimeni la această întrebare. Eu în niciun caz, în calitate de chirurg. Știți bine că atunci când a început epidemia în Wuhan se spunea că e ceva limitat, un fenomen care se întâmplă departe de noi, nu o să fie nimic special și apoi a devenit pandemie. Cu cât sistemul sanitar este mai pregătit și opinia publică este mai pregătită cu atât mai bine".

Deși poate părea un lucru banal, așa cum a fost considerat și COVID-19 la început, această hepatită "misterioasă" este cu atât mai îngrijorătoare cu cât duce la transplant hepatic, iar o mulțime de copii, inclusiv fetița din România diagnosticată cu acest virus are nevoie de o astfel de intervenție.

Citește mai departe pe DC Medical

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel