Mii de consumatori, lăsați fără curent electric din cauza ninsorilor din ultimele ore - UPDATE

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Vremea severă din ultimele ore a lăsat mai multe gospodării din Harghita fără electricitate. 

Aproximativ 1.600 de gospodării, din 8 sate, au rămas fără curent electric după ne ninsoarea a afectat mai multe posturi de transformare, a informat miercuri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, sunt nealimentate cu energie electrică 17 posturi de transformare din localităţile Bodogaia, Secuieni, Uilac, Săcel, Eliseni, Şoimuşu Mic, Vidacut, Şoimuşu Mare, fiind afectaţi 1.585 de utilizatori.

Echipele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, a mai precizat ISU Harghita.

Bacău: Aproape 5.000 de consumatori fără curent electric

Aproape 5.000 de consumatori din 17 localităţi din judeţ au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor din ultimele ore, a informat, miercuri, Prefectura Bacău, mai scrie Agerpres. 

"Potrivit informării Delgaz Grid de astăzi (miercuri - n.red.), sunt 17 localităţi afectate de ninsoarea din ultimele ore (Fundătura Frumuşelu, Bacioiu, Corbasca, Cornii de Jos, Cornii de Sus, Scărişoara, Huruieşti, Perchiu, Tătărăşti, Fundoaia, Găiceana, Arini, Popeşti, Ghilaveşti, Huţu, Dumbrava, Crăieşti). 4.916 de consumatori sunt nealimentaţi", a precizat Prefectura Bacău.

Potrivit sursei citate, în urma căderilor masive de zăpadă, trei linii electrice sunt nealimentate parţial, 44 posturi de transformare sunt nealimentate, iar trei stâlpi de medie tensiune au fost rupţi.

Pentru remedierea situaţiei, acţionează trei echipe de la compania de distribuţie a electricităţii. 

Cod galben de ninsori 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea meteo de tip Cod galben. Astfel, între 08 decembrie, ora 09:30 – 08 decembrie, ora 18, rămâne în vigoare atenționare de ninsori moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.

Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei. În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

CITEȘTE ȘI: Drumarii amenință cu oprirea activității: Șoselele vor rămâne înzăpezite în această iarnă

Drumurile din România riscă să rămână înzăpezite în această iarnă dacă angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) nu își vor primi măririle de salarii pe care le așteaptă și le merită. Majorările trebuie să acopere cel puțin inflația, se arată într-un comunicat de presă. 

Sindicatul "Elie Radu", care reprezintă interesele a 4.800 de salariați din totalul celor 7.000 ai C.N.A.I.R., transmite factorilor decidenți ”să nu uite de cei peste 3.000 de angajați care lucrează la deszăpeziri, în condiții de ger, și care rămân, uneori, chiar și câteva zile, izolați în frig și viscol în diverse zone din țară”.

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel