Hardwell a părăsit nervos scena de la Saga. Acuză că nu a fost plătit și nu i-a fost pus la dispoziție echipament de calitate

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

SAGA Festival, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale verii, a fost marcat de un incident surprinzător în prima zi. DJ-ul olandez Hardwell și-a întrerupt brusc concertul, aruncând căștile și părăsind scena, spre uimirea celor prezenți.

Potrivit înregistrărilor postate pe rețelele de socializare, Hardwell a explicat motivul reacției sale într-un mesaj adresat publicului: „Am călătorit tocmai din Olanda pentru a performa pentru voi (...) Acest festival de rahat nu mi-a dat niciun rahat de ban pentru a fi aici în această seară, dar tot sunt aici, iar echipamentul lor e de rahat. Nu funcționează nimic (...) întregul echipament mă dezamăgește. Nu pot să performez, este imposibil pentru mine să fac asta.”

Publicul, surprins de reacția DJ-ului, i-a scandat numele, sperând să-l convingă să revină pe scenă.

Organizatorii festivalului au răspuns rapid printr-un mesaj pe rețelele de socializare, exprimându-și regretul pentru situație și subliniind că ar fi rezolvat orice problemă tehnică dacă le-ar fi fost semnalată: „Păi, Hardwell, ne pare rău că Rita Ora, Sickick, Loreen și toți DJ-ii de la celelalte 5 scene au apucat să performeze în prima zi de SAGA, iar tu nu. Echipamentul a venit tocmai din Olanda, la fel ca și tine. Același set pare să funcționeze acum perfect pentru Will Sparks (...) Am fi rezolvat orice dificultate tehnică fără efort și în cel mai scurt timp, dacă ne-ai fi lăsat și nu ai fi oprit setul atât de repede. Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a-ți răspunde cerințelor, inclusiv cele legate de plată. Ne pare rău pentru fanii tăi, ai noștri. Le-ar fi plăcut să te vadă în sfârșit la București.”

În ciuda incidentului, prima zi a festivalului s-a desfășurat fără alte probleme majore, conform raportului forțelor de ordine. Jandarmii, polițiștii, pompierii și autoritățile locale au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale (32 de amenzi în valoare totală de 96.625 de lei și 12 avertismente).

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, 25 de persoane au fost oprite de la participarea la festival, fiind identificate având asupra lor substanțe interzise. De asemenea, echipajele de prim-ajutor și urgență au intervenit în mai multe cazuri medicale, inclusiv 16 traumatisme diverse și alte 91 de afecțiuni medicale (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

Cea de-a patra ediție a SAGA Festival are loc la Romaero, în perioada 5-7 iulie, oferind spectatorilor oportunitatea de a asculta peste 150 de artiști, mulți dintre ei concertând pentru prima dată în România.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel