Guvernul lui Viktor Orban alocă 44,37 milioane de euro pentru sprijinirea benzinăriilor mici

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Guvernul lui Viktor Orban a decis să sprijine micile benzinării cu peste 44 de milioane de euro.

Guvernul Ungariei va continua să sprijine micile benzinării cu 18,5 miliarde de forinţi (44,37 milioane euro), sumă alocată în acest scop, a declarat, marţi, Márton Nobilis, secretar de stat responsabil pentru industria alimentară şi politică comercială din cadrul Ministerului Ungar al Agriculturii, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Budapesta.

Márton Nobilis a adăugat că, în cursul acestei săptămâni, operatorul programului de sprijin va deschide procedura de aplicare, iar solicitanţii vor putea primi noul sprijin în luna august.

În luna martie a acestui an, Guvernul ungar a introdus un program de sprijinire a benzinăriilor mici, în cadrul căruia acestea primesc de la stat o subvenţie nerambursabilă de 20 de forinţi pe litru (0,24 lei), a amintit secretarul de stat. De asemenea, acesta l-a informat şi pe Gábor Egri, preşedintele Uniunii Benzinăriilor Independente (FBSZ) din Ungaria, despre continuarea acestui program de subvenţionare.

Márton Nobilis a subliniat că sprijinul acordat micilor benzinării dovedeşte faptul că Guvernul ungar face tot posibilul pentru a se asigura că există suficient combustibil în Ungaria.

Prețul la carburanți rămâne înghețat

Politicianul a amintit că Guvernul ungar asigură protecţie populaţiei din Ungaria, pentru a 9-a lună consecutiv, prin îngheţarea preţului la combustibil, ceea ce este un lucru unic în Europa. Fără stoparea preţurilor, preţul actual al unui litru de benzină de 480 de forinţi (5,78 lei) ar fi trecut, în ultimele săptămâni, de 800 de forinţi (9,63 lei), iar pentru motorină de 833 de forinţi (10,03 lei). Odată cu îngheţarea preţului la combustibil, familiile din Ungaria pot economisi 12 000 de forinţi (aproximativ 145 lei) la o alimentare de 50 de litri, a subliniat secretarul de stat.

Márton Nobilis a declarat că Guvernul ungar monitorizează în permanenţă situaţia aprovizionării cu combustibil. Pentru a garanta o aprovizionare sigură cu carburanţi, s-a decis, de exemplu, să se excludă vehiculele străine de la alimentarea cu combustibil la preţ redus, la fel şi în cazul maşinilor aflate în proprietatea firmelor. Combustibilul nu trebuie să fie doar ieftin, ci şi disponibil peste tot, în cantităţi suficiente, a declarat secretarul de stat.

Pentru persoanele care locuiesc în zonele rurale şi în oraşele mai mici ale Ungariei, este important ca la benzinăriile mici să existe carburanţi. Deoarece benzinăriile mici din Ungaria sunt administrate de întreprinderi mici şi mijlocii, cu un capital mai redus, pentru acestea s-au introdus, printre altele, unele scutiri de impozite şi taxe, precum şi Programul de susţinere a benzinăriilor mici datorită căruia marea majoritate a acestora a reuşit să supravieţuiască dificultăţilor cu care s-a confruntat înainte de program.

La conferinţa de presă a participat şi Gábor Egri, preşedintele Uniunii Benzinăriilor Independente din Ungaria (FBSZ) care, la sfârşitul evenimentului, a mulţumit Guvernului ungar pentru că “le-a ascultat strigătele de ajutor”, scrie Hirado.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel