Guvernul Ciucă, ”drepți” în fața greviștilor CFR: Măriri de salariu câștigate după câteva ore de blocaj

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Conducerea Ministerului Transporturilor şi reprezentanţii federaţiilor sindicale din calea ferată au convenit luni o majorare a salariilor tarifare cu indicele inflației pe anul 2022, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Luni dimineață, peste 1.500 de lucrători din CFR au declanșat o grevă spontană. 

”Condițiile lor de muncă sunt precare, calea ferată a fost abandonată. La ora actuală, reparatorii din toată țară au întrerupt lucrul. (...) Locomotivele nu vor mai ieși la drum dacă nu si le va face expertiza tehnică, astfel trenurile nu vor mai merge", a declarat, într-o intervenție la Realitatea Plus, Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

După discuțiile de câteva ore, purtate cu ministrul Grindeanu, greva declanşată luni de angajaţii CFR Călători s-a încheiat.

”Toţi salariaţii care au oprit lucrul au revenit la muncă”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Rodrigo Maxim, la finalul discuţiilor avute de sindicalişti cu conducerea Ministerului Transportului şi Infrastructurii.

Creștere egală cu inflația

Liderul sindical a explicat că reprezentanţii din conducerea Ministerului Transporturilor au promis majorarea salariilor angajaţilor feroviari cu un procent echivalent cu indicele inflaţiei.

"Cei de la Ministerul Transporturilor au promis că va fi o creştere a salariilor în 2022 în funcţie de indicele inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor, după aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli, probabil undeva prin martie-aprilie", a menţionat Rodrigo Maxim.

Citește și: Cinci români din zece spun că vor cheltui mai puțin decât anul trecut pentru cumpărăturile de Crăciun

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel