Guma de mestecat, tratament pentru stomac. Mihaela Bilic: „Un remediu împotriva arsurilor”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Mihaela Bilic a dezvăluit un nou remediu excelent pentru sănătate.

Mihaela Bilic oferă regulat pe rețelele de socializare diferite trucuri pe care trebuie să le urmezi pentru o viață cât mai echilibrată și sănătoasă. De data aceasta, celebrul medic nutriționist a oferit un truc extraordinar prin care poți scăpa de arsurile de stomac. Nu este vorba de niciun aliment minune, ci doar de o simplă gumă de mestecat.

„Guma de mestecat este un remediu împotriva arsurilor de stomac? Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers!!”, a scris Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.

„Guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală”

În continuare, medicul nutriționist mai evidențiază și alte beneficii pe care guma de mestecat le aduce asupra corpului uman. Așadar, data viitoare când te gândești să-ți împrospătezi respirația cu ajutorul ei, trebuie să știi că te va ajuta să obții mult mai mult de atât.

„Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr într-un interval de 15-20 min după masă reduce refluxul gastroesofagian. Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat. O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, a continuat aceasta.

Mihaela Bilic, salată de vinete de dietă

Și, pentru că tot suntem în sezonul cald, unde vinetele sunt, fără doar și poate, vedetele sezonului, Mihaela Bilic propune o rețetă excelentă de salată de vinete de dietă. Și aceasta conține maioneză, însă într-o proporție mult mai mică și preparată relativ diferit. Cu toate acestea, medicul nutriționist promite că gustul va fi unul la fel de bun ca și al salatei tradiționale de vinete.

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând, trebuie să faci vinetele direct în flăcări. Apoi, le curățăm și le lăsăm la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze, să se înnegrească. Surpriza este că adaugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare.

Punem vinetele într-un bol mare cu gălbenușul și ulei și frecăm cam 5, până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât o să se facă ca o spumă, pentru că maioneza se face în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinere dietetică și delicioasă. Încercați să o să vă convingeți. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimb gustul.”, a mai dezvăluit medicul nutriționist pe rețelele de socializare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel