Guinness Book: Cel mai prematur bebeluş din lume a venit pe lume la jumătatea sarcinii. Cât cântărea la naștere

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Un băieţel din Statele Unite care a venit pe lume la 21 de săptămâni şi o zi şi cântărea la naştere mai puţin de un kilogram, a fost declarat cel mai prematur copil supravieţuitor, relatează BBC joi.

Guinness World Records a confirmat că băieţelul născut prematur, care se simte bine în prezent, la vârsta de 16 luni, a stabilit noul record.

Curtis Means s-a născut anul trecut în Birmingham, Alabama, cântărind doar 420 de grame la naştere.

O sarcină la termen durează de obicei 40 de săptămâni, astfel Curtis s-a născut cu aproape 19 săptămâni mai devreme.

Mama lui, Michelle Butler, a intrat în travaliu şi a ajuns de urgenţă la spital pe 4 iulie 2020, în timp ce focurile de artificii de Ziua Independenţei luminau cerul nopţii. A doua zi la prânz, ea a născut gemeni, pe Curtis şi pe C'Asya.

C'Asya a murit o zi mai târziu. Spitalul a declarat că, de obicei, oferă atenţie specială părinţilor aflaţi în astfel de situaţii, permiţându-le să îşi ţină nou-născuţii în braţe în puţinul timp rămas împreună. Având şanse de supravieţuire de sub 1%, Curtis a rămas la terapie intensivă.

Nouă luni de spitalizare



El a fost deconectat de la ventilator după trei luni şi a fost externat în aprilie 2021, după 275 de zile de spitalizare.

Terapeuţii au fost nevoiţi să îl înveţe cum să respire şi cum să îşi folosească gura pentru a se hrăni.

A putea să-l iau în sfârşit pe Curtis acasă şi să-mi surprind copiii cei mari cu fratele lor mai mic este un moment de care îmi voi aminti mereu, a declarat Michelle Butler, din zona rurală Eutaw, Alabama, citată într-un comunicat.

Curtis, care are trei fraţi mai mari, are în continuare nevoie de oxigen suplimentar şi de un tub pentru hrănire, însă medicii susţin că este sănătos.

Doctor Brian Sims, neonatolog la Universitatea din Birmingham, Alabama, care a asistat naşterea, a declarat pentru Guinness World Records: Fac asta de aproape 20 de ani, dar nu am văzut niciodată un copil aşa mic atât de puternic ca el. A fost ceva special la Curtis.

Curtis a venit pe lume la 24 de ore distanţă de declararea recordului anterior, deţinut de Richard Hutchinson din Wisconsin, care s-a născut cu doar o lună înainte, la 21 de săptămâni şi două zile.

Înainte de Richard, recordul a rămas nedoborât timp de 34 de ani, fiind deţinut de un băieţel născut în Ottawa, Canada, la 21 de săptămâni şi cinci zile. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel