Grindeanu anunță rezilierea. "Şantajul s-a încheiat!" ÎNTÂRZIERI serioase la autostrada Transilvania

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 12 mai, 14:50 | Categorie: Social
Foto: Facebook, Cătălin Drulă
Foto: Facebook, Cătălin Drulă

CNAIR  a reziliat joi contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, arată că decizia Companiei Naționale de drumuri a fost luată din cauza ”blocajului generat de constructor”.

Contractul a fost semnat în 2020 și bucata de autostradă trebuia finalizată până la sfârșitul acestui an.

"CNAIR a reziliat astăzi contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania! A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform. Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul acestui an (2022). CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că modificarea recentă a legislaţiei privind achiziţiile publice va ajuta la urgentarea procedurilor şi nu va mai trebui astfel să pierdem ani de zile pentru reluarea lucrărilor, ca în trecut.

"Şantajul constructorilor care vor bani fără să muncească s-a încheiat", a precizat Grindeanu.

Un motiv al acestei decizii a fost constituit de întârzierile majore, nejustificate şi care exclud orice culpă a Beneficiarului în îndeplinirea de către Antreprenor a obligaţiilor contractuale.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Chiribiş - Biharia, 28,55 km, din A3, în valoare de 326,5 milioane de lei, a fost semnat în iunie 2020 cu asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings. Proiectarea avea alocată şase luni, iar execuţia, 18 luni. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite