Greta Thunberg a pledat nevinovată după ce a fost arestată la un protest din Londra

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto Agerpres
Foto Agerpres

Greta este acuzată că a tulburat ordinea publică.

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg a pledat miercuri nevinovată pentru o acuzaţie de tulburare a ordinii publice la un tribunal britanic, după ce a fost arestată luna trecută la Londra cu ocazia unui protest pentru climă, transmite Reuters.

Tânăra de 20 de ani a fost reţinută de poliţie la 17 octombrie, după ce ea şi zeci de demonstranţi au format un lanţ uman pentru a bloca intrările într-un hotel unde se desfăşura o conferinţă la care participau înalţi responsabili din industria petrolului şi a gazelor naturale.

Activista, purtând un tricou gri şi blugi negri, nu a vorbit decât pentru a-şi confirma numele şi data naşterii, judecătorul de la Curtea Magistraţilor din Westminster, Londra, stabilind pentru 1 februarie data la care urmează să aibă loc procesul Gretei Thunberg.

Ea a fost acuzată de o infracţiune de tulburare a ordinii publice pentru nerespectarea condiţiilor care, conform poliţiei, au fost impuse pentru prevenirea "perturbării grave a comunităţii, hotelului şi oaspeţilor".

Thunberg a devenit celebră, un simbol al activismului pentru climă, după ce a început să organizeze proteste săptămânale în Suedia, în 2018, iar acum călătoreşte în întreaga lume, adresându-se mulţimilor la marşuri şi proteste.

Ea a fost pusă sub acuzare de poliţia din Londra la data de 18 octombrie şi eliberată ulterior pe cauţiune.

În cazul în care va fi găsită vinovată, activista s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 2.500 de lire sterline (3.069 de dolari americani).

Înainte de arestarea ei în Marea Britanie, Thunberg a fost reţinută de poliţie sau îndepărtată de la protestele din Suedia, Norvegia şi Germania, conform Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel