Greşeala pe care o fac oamenii în weekend. Prof. Vlad Ciurea: Avem o OBLIGAŢIE față de organismul nostru!

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre o greşeală pe care o fac oamenii atunci când vine weekendul. 

"Americanii au 'inventat' prin anii ‘70 'Ziua statului degeaba'. A pornit ca o glumă a unui jurnalist, care voia să semnaleze că moda aceasta de a desemna 'o zi pentru orice' devenise deranjantă. Știați, de exemplu, că au o 'Zi a picnicului cu ursuleți de pluș'? Sau 'Ziua fermoarului'?...

Dar iată că 'Ziua statului degeaba' a prins! De ce? Pentru că oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an. Sigur că pentru asta avem, teoretic, sfârșitul de săptămână... Dar eu personal cunosc multă lume care așteaptă acest sfârșit de săptămână pentru a-și pune în ordine o mulțime de lucruri și nu pentru odihnă. Total greșit!

A-ți lua răgaz, a-ți trage sufletul, a sta în tihnă nu sunt nici vorbe goale, nici răsfăț. Este o obligație pe care o avem față de organismul nostru. Așa cum nu putem forța la nesfârșit o mașină, nici corpul nu-l putem obliga să răspundă non stop la comenzi. În cele din urmă, și centrul de comandă, creierul, are nevoie de pauză. Ce înseamnă a-ți lua răgaz?

A face lucruri plăcute, odihnitoare: plimbare în natură, conversație plăcută, mers la biserică, la un muzeu, citit o carte, timp petrecut cu nepoți sau cu animăluțul de companie, vizionat o comedie, ascultat muzică, desenat, timp dedicat unui hobby... Activități care ne relaxează, care efectiv ne fac plăcere, care nu ne 'țin în priză' și nu ne stresează.

Odihna este CAPITALĂ pentru o bună funcționare a noastră pe termen lung. Profitați de zilele libere, de soare, de natură – slavă Domnului, suntem binecuvântați cu o țară superbă!", explică profesorul Vlad Ciurea într-o postare pe Facebook. 

Citeşte şi: Mâncarea preferată a creierului. Prof. Vlad Ciurea : Proteinele respective se duc în partea cerebrală

”Creierului trebuie să îi dăm o mâncare ușoară (...) și să îi dăm un tip de alimentație care îi place. Ce-i place creierului? Îi plac toate fructele, semințe de dovleac, fructe de pădure, alunele, mango, nucile. Nuca este creier, este viața noastră. Da, din nefericire îi place și zahărul, dar trebuie să-l evităm pentru că este un drog. Îi place ceaiul, toate lichidele care spală creierul. Îi place carnea slabă și aici e foarte interesant: peștele slab și carnea de curcan; proteinele respective au o cale care se duc în partea cerebrală”, explică prof. dr. Vlad Ciurea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel