Grapefruitul- fructul minune care te ajută să spui adio unei serii importante de probleme de sănătate

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Grapefruitul are un fruct cu gust dulce-acrișor, fiind o încrucișare între o portocală și o pomelo. Acesta este faimos pentru zvonurile că ar arde grăsimile mai eficient decât orice alt aliment. 

Cu puține studii care să susțină ipoteza, rezultatul final a fost că oamenii mănâncă o mulțime de grapefruit și au găsit modalități inedite de a-l încorpora în dietele lor. 

Publicația Eat This a întrebat dieteticienii înregistrați și alți experți despre beneficiile, dezavantajele și efectele secundare ale includerii grepfrutului într-o dietă. Continuați să citiți pentru a afla câteva lucruri grozave despre acest super-aliment.

Grapefruitul poate ajuta la rezistența la insulină

Gabriela Barreto, RD, dietetician înregistrat la kencko, subliniază cercetările care indică modul în care consumul de grapefruit ar putea ajuta la rezistența la insulină. Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food a arătat că, atunci când participanții au consumat jumătate de grapefruit înainte de masă, în comparație cu sucul de grapefruit și un placebo, au observat o scădere a nivelului de glucoză la 2 ore postprandial (după masă), precum și o reducere generală a rezistenței la insulină.

Grapefruitul poate ajuta la creșterea nivelului de potasiu din organism

Un pahar standard de suc de grapefruit are aproximativ 300 de miligrame de potasiu pe porție, comparativ cu o banană care are aproximativ 400 de miligrame. „Rolul potasiului în organism include servirea ca un electrolit major pentru a ajuta la menținerea echilibrului fluidelor și a hidratării, menținerea bătăilor inimii, contracției musculare și a funcției nervoase și mișcarea fluidelor din celule, cum ar fi deșeurile”, spune Barreto.

În plus, potasiul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Grapefruitul poate avea efect asupra anumitor medicamente

Dacă luați medicamente prescrise pentru alte afecțiuni de sănătate, poate doriți să evitați grapefruit. „Grapefruitul interacționează cu multe medicamente”, spune Nicole Lindel, dietetician și consilier Everlywell. „De exemplu, grapefruitul poate bloca acțiunea enzimelor necesare pentru a descompune anumite medicamente care scad colesterolul”.

Alte medicamente care ar putea interacționa cu grapefrutul le includ pe cele anti-anxietate.

Grapefruitul poate ajuta la stimularea producției de colagen

Grapefruitul are o cantitate mare de vitamina C per porție și, ca rezultat, poate ajuta la creșterea producției de colagen. Pe măsură ce îmbătrânești, producția de colagen tinde să scadă, așa că adăugarea de grapefruit în dieta ta poate ajuta corpul să genereze mai mult.

„Colagenul reprezintă aproximativ 30% din structura osoasă, o cantitate mare de țesut de tendoane și ligamente și este important pentru structura pielii și a vaselor de sânge”, spune Barreto.

Grapefruitul poate ajuta la sănătatea inimii

Dacă mai există un motiv pentru care îl puteți adăuga la dieta dvs., aflați că grapefruitul vă menține inima sănătoasă.

 „Grapefruitul susține sănătatea inimii datorită conținutului său ridicat de fibre, potasiu și antioxidanți”, spune Breanna Woods, dietetician înregistrat pentru Blogilates.

Barreto adaugă faptul că mai multe studii au găsit o asociere între aportul de grepfrut și riscul scăzut de boală coronariană, evenimente coronariene acute și accident vascular cerebral ischemic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel