Grad maxim de alertă teroristă în Franţa

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Freepik
Freepik

Franţa a ridicat la maxim nivelul de alertă teroristă după atacul islamist la un liceu din nordul ţării, comis de un cecen care a ucis un profesor şi a rănit alte trei persoane.

Franţa s-a confruntat de-a lungul timpului cu atacuri teroriste comise de musulmani, inclusiv împotriva comunităţii sale de evrei, care este cea mai mare din Europa. După asaltul Hamas de acum o săptămână în ţară, s-au înregistrat mai multe acte antisemite. Daniela Coman transmite din Paris.

Reporter: Noul nivel de alertă face posibilă aplicarea unor măsuri excepţionale pentru evitarea oricărui risc de atac, precum mobilizarea de forţe suplimentare pentru supravegherea spaţiului public, închiderea drumurilor, controlul frontierelor, anularea excursiilor şcolare, difuzarea de informaţii de natură să asigure protecţia cetăţenilor într-o situaţie de criză. Într-un interviu acordat aseară televiziunii TF1, ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că, fără nicio îndoială, atentatul de ieri de la liceul din Arras are legătură cu tensiunile din prezent din Orientul Mijlociu. El a mai precizat că de sâmbăta trecută, de la atacul grupării teroriste Hamas asupra Israelului, mai multe planuri de atentate au fost dejucate de forţele de ordine din Franţa, 12 persoane fiind arestate. După atacul de ieri, pe lângă teroristul criminal, alţi opt indivizi au fost reţinuţi de poliţie sub suspiciunea de complicitate la comiterea unui atentat terorist, arată Rador Radio România. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel