Google vrea să concureze Facebook: Va avea o singură platformă de comunicare

Ioan-Valerian Herăscu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Facebook și Instagram
Facebook și Instagram

Google a anunțat că o să combine două dintre aplicațiile sale de apeluri video, Duo și Meet, într-o singură platformă.

Aducându-le pe amândouă împreună, Google speră că poate rezolva unele dintre problemele instrumentelor moderne de comunicare. „Ceea ce a fost cu adevărat important este înțelegerea modului în care oamenii aleg ce instrument vor folosi, în ce scop, în ce circumstanțe”, spune Javier Soltero, șeful Google Workspace, într-un comunicat.

În ultimii ani, Meet a devenit o platformă puternică pentru întâlniri și conversații de grup de tot felul, în timp ce Duo a rămas mai mult o aplicație de mesagerie. Google promite că va aduce toate funcțiile Duo la Meet în viitor și pare convins că poate oferi tot ce este mai bun din ambele aplicații.

În trecut, încercările companiei de a intra pe piața de social media au cuprins proiecte precum Google+ (competitor pentru Facebook), Hangouts, Allo (competitor pentru iMessages), acestea fiind un eșec, iar Google a fost nevoită să le închidă.

Soltero a spus că Meet a crescut în timpul pandemiei, a devenit locul evident pentru Google pentru a-și concentra eforturile de voce și video în viitor. Pe măsură ce cele două aplicații devin una, Google se bazează pe aplicația mobilă Duo ca implicită. Destul de curând, aplicația Duo va primi o actualizare care aduce funcțiile Meet în platformă, iar mai târziu în acest an, aplicația Duo va fi redenumită Google Meet.

”Funcțiile de apel video existente de la Duo sunt aici pentru a rămâne, inclusiv capacitatea de a efectua apeluri video către prieteni și familie prin număr de telefon sau adresa de e-mail, să folosească filtre și efecte distractive, să trimită mesaje și să ceară Asistentului Google să sune folosind dispozitivele existente. Tot istoricul conversațiilor, contactele și mesajele vor continua să fie salvate în aplicație și nu va exista nicio aplicație nouă de descărcat.” a afirmat Soltero.

În încheierea comunicatului, șeful Google Workspace, a transmis: ”Comunicațiile video reprezintă un domeniu major de atenție pentru noi și veți continua să vedeți investițiile noastre în Google Meet pentru a ajuta oamenii să se conecteze, să colaboreze și să împărtășească experiențe pe orice dispozitiv, acasă, la școală și la serviciu. Ne angajăm să facem tranziția de la Duo la Meet cât mai ușoară posibil. ”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel