Gmail. 1,8 miliarde de oameni îl folosesc, dar majoritatea nu cunosc acest secret. De ce mai folosești punctul?

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Cât de mult contează punctul în adresa de email de la Gmail?

1 aprilie 2004, Google lansează Gmail și pentru mulți, este ziua în care s-a „născut” era modernă a internetului. 

Vestea că Google urma să lanseze un serviciu de e-mail gratuit a început să circule încă din ziua precedentă. Dar ideea că „regele” căutărilor va intra pe e-mail a fost o surpriză, iar oferirea de 1 GB de stocare, de 500 de ori mai mult decât Hotmail de la Microsoft, părea pur și simplu imposibil de crezut.

Așa că, când Google și-a lansat comunicatul de presă pe 1 aprilie, mulți au crezut că este o farsă de 1 Aprilie. 

Dar Gmail a fost real și a fost revoluționar. Nu a fost doar sfârșitul Hotmail și Yahoo Mail, care dominau serviciile gratuite de e-mail la acea vreme. A fost, de asemenea, prima aplicație majoră în cloud care putea înlocui software-ul convențional al unui computer. 

Gmail a fost creat de Paul Buchheit, al 23-lea angajat al Google. De fapt, s-a bazat pe munca pe care acesta o făcuse cu câțiva ani înainte să fie angajat de companie, în 1999.

„Începusesem să construiesc un program de e-mail înainte, trebuie să fi fost 1996. Aveam această idee pe care vroiam să o construiesc. un e-mail pe web. Am lucrat la el 1-2 săptămâni și apoi m-am plictisit”, spunea el într-un interviu. 

Desigur, multora din Google nu le-a plăcut faptul că compania făcea altceva decât căutare. Teama lor era că produsul nu va fi atât de bun și astfel alte companii mari precum Microsoft ar avea șansa să-i „ucidă”. 

Cu toate acestea, cei doi fondatori ai Google, Larry Page și Sergey Brin, au susținut foarte mult proiectul. 

Și astfel, pentru prima dată, utilizatorii au primit un e-mail în care își puteau păstra toate mesajele, fără a fi nevoiți să le ștergă. 

Cinci ani mai târziu, Gmail a spart bariera celor 1 miliard de utilizatori. Astăzi, rămâne cea mai populară platformă de e-mail, cu peste 1,8 miliarde de utilizatori. 

Punctele nu au nicio importanță în scrierea adresei

Gmail are o cotă de piață de 18% în rândul clienților de e-mail și este responsabil pentru 27% din noile conturi de e-mail. 61% dintre tinerii de 18-29 de ani folosesc Gmail și 306,4 miliarde de e-mailuri sunt trimise și primite zilnic în Gmail. 

Și totuși, până în ziua de azi, majoritatea celor 1,8 miliarde de utilizatori nu cunosc un „truc” cheie din Gmail: punctele din adresele de e-mail Google nu au absolut nicio semnificație. 

Cei mai mulți dintre noi au tendința de a sublinia, atunci când ne dăm adresa de e-mail, dacă există un punct sau nu. De fapt, nu trebuie trecut niciun punct. 

După cum spune Google, în Centrul său de ajutor, dacă e-mailul unui utilizator este [email protected], atunci acesta deține și toate versiunile posibile ale acelei adrese, cu sau fără puncte: 

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Deci data viitoare când introduceți adresa de e-mail, ignorați punctele. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel