Gioconda a lui Leonardo da Vinci, celebra Mona Lisa, ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere, anunță președinta muzeului Luvru

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președinta muzeului Luvru a anunțat că Mona Lisa ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere.

Se poartă discuţii cu Ministerul Culturii pentru a îmbunătăţi condiţiile în care este expusă celebra Gioconda a lui Leonardo da Vinci, cu posibilitatea de a o prezenta într-o sală separată, anunță preşedinta muzeului Luvru, Laurence Des Cars.

”În ceea ce mă priveşte, este da şi cred că este da pentru o mulţime de oameni, iar noi ne gândim la asta”, a răspuns ea la France Inter când a fost întrebată dacă Mona Lisa merită ”o cameră a ei”.

”Întotdeauna este frustrant când condiţiile nu sunt la înălţime, iar acesta este cazul Giocondei, aşa că lucrăm cu Ministerul Culturii la această îmbunătăţire, care cred că este necesară acum”, a adăugat ea.

Fotografiată zilnic

Preşedinta muzeului Luvru a mai declarat că 80% din vizitatorii Luvrului (n.r. un total de aproape 9 milioane în 2023), deci peste 20.000 de vizitatori, văd zilnic Gioconda şi o fotografiază cu telefonul mobil.

În Salle des Etats, cea mai mare sală a muzeului, este expusă Mona Lisa, vizavi de cel mai mare tablou din Luvru, Nunta din Cana de Veronese. Aceasta este alături și de picturi ale marilor maeştri veneţieni din secolul al XVI-lea.

Laurence Des Cars a mai menționat că a fost introdusă și va fi menținută o capacitate de 30.000 de vizitatori pe zi pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris în cel mai vizitat muzeu din lume, conform agenției France Press, citată de Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel