Germania sare la gâtul Rusiei: Nu este un furnizor de gaze de încredere!

Autorul articolului: Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, consideră că Rusia nu este un furnizor de gaze de încredere, a comunicat Tass, peluată de Rosbalt, făcând referire la o declaraţie făcută de politicianul german la o conferinţă de presă ţinută la Berlin. 

Olaf Scholz a apreciat ca "neconvingătoare" declaraţiile Rusiei referitoare la faptul că reducerea livrărilor de combustibil pe conducta Nord Stream s-a produs din motive tehnice şi a arătat insuficienţa capacităţilor altor conducte cum ar fi Yamal.

Scholz a reamintit faptul că absenţa unui embargou asupra gazelor atât din partea UE, cât şi din partea G7, care nu a fost introdus "din cauza unor motive bine gândite".

"Şi acesta este un semnal foarte deosebit că afirmaţia care a fost în vigoare de zeci de ani referitoare la faptul că, indiferent dacă vremurile sunt rele sau bune, cantităţile de gaze stipulate în contracte vor fi livrate întotdeauna, astăzi nu corespunde realităţii", a declarat cancelarul german, citat de Tass.

Germania consideră că Rusia nu este un furnizor de încredere de gaze şi preferă să ia măsuri de precauţie

Astfel Germania consideră că Rusia nu este un furnizor de încredere de gaze şi preferă să ia măsuri de precauţie, introducând măsuri de reducere a consumului de resurse energetice.

Gazoductul Nord Stream poate funcţiona, în prezent, la 40% din capacitatea sa maximă, din cauza faptului că una dintre turbinele magistralei nu s-a întors de la reparaţiile capitale de la o uzină din Montreal, din cauza sancţiunilor impuse de Canada, scrie Rador.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel