Germania îi transmite lui Musk că se aşteaptă ca Twitter să combată dezinformarea

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 07 ian 2023, 13:46 | Categorie: Știri
Germania îi transmite lui Musk că se aşteaptă ca Twitter să combată dezinformarea / Photo by Tracy Le Blanc
Germania îi transmite lui Musk că se aşteaptă ca Twitter să combată dezinformarea / Photo by Tracy Le Blanc

Ministrul german pentru mediul digital şi transporturi, Volker Wissing, s-a întâlnit recent cu Elon Musk pentru a clarifica ce aşteaptă Berlinul de la Twitter, în special în combaterea dezinformării, de când fondatorul Tesla a preluat reţeaua de socializare, a anunţat vineri Berlinul, potrivit Reuters.

Wissing, care s-a aflat în California la începutul anului, i-a spus lui Musk că Germania să aşteaptă ca Twitter să respecte voluntar angajamentele de luptă împotriva dezinformării, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Mediul Digital şi Transporturi.

Ministrul german i-a mai spus patronului Twitter că se aşteaptă ca reţeaua de socializare să adere la Regulamentul privind serviciile digitale, convenit de cele 27 de state membre ale UE şi de eurodeputaţi în aprilie 2022, care le cere platformelor online să depună mai multe eforturi pentru a contracara conţinutul ilegal pe internet.

"A fost o discuţie foarte deschisă şi lungă", a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat, adăugând că Musk i-a oferit garanţii lui Wissing.

Guvernul german va continua să observe în mod critic situaţia de la Twitter, a adăugat purtătorul de cuvânt, care nu a comentat în detaliu declaraţiile individuale ale lui Musk.

Twitter nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta, scrie Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite