George W. Bush, gafă istorică: ”Decizia unui singur om de a lansa o invazie nejustificată în Irak. Vreau să spun în Ucraina”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Fostul preşedinte american George W. Bush a calificat, din greşeală, invazia în Irak drept "brutală" şi "nejustificată", înainte de a se corecta spunând că a vrut să se refere la invazia Rusiei în Ucraina.

Acest moment de confuzie a intervenit când fostul preşedinte susţinea un discurs la un eveniment miercuri la Dallas, în timp ce aducea critici severe sistemului politic rus.

"Rezultatul este o absenţă a frânelor şi contraponderilor în Rusia şi decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată şi brutală în Irak", a declarat George W. Bush, realizând imediat gafa şi dând din cap: "Am vrut să spun, în Ucraina!"

El a pus în glumă această greşeală pe seama vârstei sale, în timp ce publicul a izbucnit în râs.


În 2003, când George W. Bush era preşedinte, SUA au invadat Irakul, justificându-şi decizia prin prezenţa unor arme de distrugere în masă în această ţară, arme care niciodată nu au fost găsite.

Conflictul care a urmat s-a soldat cu sute de mii de morţi şi un număr mult mai mare de persoane strămutate, notează Reuters, citată de Agerpres.

Declaraţia lui de miercuri a devenit virală pe reţelele de social media, adunând peste trei milioane de vizualizări doar pe Twitter după ce un videoclip cu fostul preşedinte a fost postat pe această reţea de socializare de un reporter de la Dallas News.

Fostul preşedinte american l-a comparat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski cu premierul britanic Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, condamnându-l pe şeful statului rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei în Ucraina la 24 februarie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel