George Harrison i-a dat DISS lui Paul McCartney în anul 1969

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
George Harrison i-a dat DISS lui Paul McCartney în anul 1969
George Harrison i-a dat DISS lui Paul McCartney în anul 1969

În timpul înregistrării ultimului album al trupei The Beatles, "Let It Be", în anul 1969, George Harrison, unul dintre membrii trupei, a decis să facă o pauză temporară și să renunțe la grup pentru o perioadă. În timpul acestei pauze, Harrison a compus o melodie cu un mesaj aspru adresat colegului său de trupă, Paul McCartney.

Tensiunile dintre membrii trupei creșteau treptat pe parcursul ultimilor ani ai existenței lor, iar sesiunile de înregistrare ale albumului au fost încărcate cu certuri și momente dificile. Cu toate acestea, albumul "Let It Be" a fost lansat cu succes și a primit aprecieri din partea criticilor de muzică, înainte ca trupa să se despartă definitiv la scurt timp după aceea.

Cea mai dură piesă prin care Harrison îl ataca pe McCartney

Despărţirea temporară a lui Harrison de trupă a avut loc pe 10 ianuarie 1969, când un dezacord cu Paul McCartney l-a făcut să renunţe la înregistrări.

Potrivit publicaţiei britanice „Daily Express‟, Harrison şi-a amintit despre acea perioadă: „Nu s-a ajuns niciodată la lovituri, dar ştiu că mi-a trecut prin minte: «Ce rost au toate acestea? Pot să fiu fericit singur şi sunt nefericit în această situaţie. Plec de aici! »." După ce Harrison a renunţat la trupă, a scris una dintre cele mai dure piese ale sale care-l viza pe  Paul McCartney. Se numea „Run of the Mill‟, o melodie lansată iniţial pe al treilea album de studio „All Things Must Pass‟. Piesa a inclus atacuri împotriva lui McCartney, inclusiv replici precum: „Toată lumea are de ales / Când sau nu să ridice vocea / Tu decizi s-o faci. ‟ sau „M-ai făcut să mă întreb cum ţi-am pierdut prietenia / Dar o văd în ochii tăi / Deşi sunt lângă tine / nu-ţi pot purta vina‟.

Într-un interviu din 1979, George Harrison a exprimat deschis opinia sa despre compunerea piesei despre McCartney, afirmând că "Toată lumea a fost incompetentă. A fost problema parteneriatelor". Într-o altă ocazie, Harrison a comentat despre stilul de conducere al lui McCartney, spunând că "Tot ce trebuie să facem este să acceptăm că suntem cu toții indivizi și că avem cu toții potențial".

Vedeta s-a întors la trupă după doar 5 zile

George Harrison a spus în „The Beatles Anthology‟: „Am decis că ar fi mai bine dacă m-aş reîntoarce şi am termina discul‟. El a arătat că una dintre probleme era studioul pe care îl foloseau: „Studiourile Twickenham erau foarte reci şi nu realizau o atmosferă frumoasă, aşa că am decis să abandonăm acel loc şi să mergem la Savile Row, în studioul de înregistrare.

Înainte de moartea sa prematură în 2001, George Harrison a reflectat asupra problemelor cu care se confrunta trupa în acea perioadă, afirmând: "Am trecut prin multe. Acum, suntem toți prieteni buni și înțelegem mai bine trecutul".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel